Volledig scherm
Met een loopbrug wist de brandweer de koe weer naar de stal te leiden. © News United/Kevin Gerrits

Koe gered uit benarde situatie in melkkelder Sibculo

De brandweer moest er vanavond aan te pas komen om een koe bij een boerderij in Sibculo uit een benarde situatie te redden. Bij het melken had het dier zich  naar een verdieping lager weten te storten en kon daar vervolgens niet meer op eigen kracht weg.

,,Bij het melken was vergeten een hek dicht te doen en daar maakte het dier gebruik van. Daardoor kwam het op dezelfde niveau als de boerin te staan, die lager staat om beter bij de uiers te kunnen komen", schetst woordvoerder Diana Inkelaar van de Veiligheidsregio IJsselland de situatie.

De brandweer Hardenberg wist het dier met een loopbrug weer op het normale niveau te krijgen, waarna het dier - ongedeerd - weer terug kon naar de stal.

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal