Volledig scherm
Met een loopbrug wist de brandweer de koe weer naar de stal te leiden. © News United/Kevin Gerrits

Koe gered uit benarde situatie in melkkelder Sibculo

De brandweer moest er vanavond aan te pas komen om een koe bij een boerderij in Sibculo uit een benarde situatie te redden. Bij het melken had het dier zich  naar een verdieping lager weten te storten en kon daar vervolgens niet meer op eigen kracht weg.

,,Bij het melken was vergeten een hek dicht te doen en daar maakte het dier gebruik van. Daardoor kwam het op dezelfde niveau als de boerin te staan, die lager staat om beter bij de uiers te kunnen komen", schetst woordvoerder Diana Inkelaar van de Veiligheidsregio IJsselland de situatie.

De brandweer Hardenberg wist het dier met een loopbrug weer op het normale niveau te krijgen, waarna het dier - ongedeerd - weer terug kon naar de stal.

  1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

    Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

    Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
  2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.

Vechtdal