Volledig scherm
Foto ter illustratie © Creative Commons

Korfbalvereniging UNI uit Kloosterhaar heft zichzelf na driekwart eeuw op

Korfbalvereniging UNI uit Kloosterhaar heft zichzelf na bijna 75 jaar op. Het ledenaantal is inmiddels dusdanig geslonken dat er al jaren geen seniorenteam op de been te brengen valt. Bovendien speelt jeugd al samen met buurvereniging KIOS'45 uit Sibculo. ,,Je kunt wel blijven aanmodderen, maar dat heeft ook geen zin.”

Het bestuur van Uit Niets Iets nam vorige week de toch moeilijke beslissing om het huidige veldseizoen af te maken, maar niet meer aan de nieuwe zaalcompetitie te beginnen. De vereniging heeft nog twintig spelende jeugdleden en die korfballen allemaal samen met de jeugd uit Sibculo. Dat blijven ze ook doen, wat het besluit om te stoppen toch iets eenvoudiger maakte, legt wedstrijdsecretaris Arjan Potgieter uit. ,,Ze spelen nu samen met KIOS'45, maar de naam UNI zal er dan vermoedelijk vanaf worden gehaald. Seniorenteams hadden we al niet meer en verder nog wat steunleden. Het houdt niet over.”

Een paar jaar terug werd al besloten om geen seniorenteam meer voor de competitie in te schrijven. Er waren nog vier spelende heren en vier spelende vrouwen over, simpelweg te weinig om een volwaardige ploeg op de been te brengen. ,,Dan moet je steeds een oud-lid vragen om mee te draaien. Bovendien is het leeftijdsverschil tussen de volwassenen en de jeugd te groot. Nieuwe leden komen er nauwelijks bij.”

Door nu per 1 november de vereniging op te heffen - UNI organiseert tot die tijd nog twee jeugdcompetitierondes op het sportpark in Kloosterhaar - haalt de club net het 75-jarig bestaan niet. Potgieter vindt dat jammer, tot op zekere hoogte. ,,Eerst een jubileumfeest houden om je vervolgens op te heffen is ook zo wat. Nee, het was een moeilijk besluit en het is zonde. Maar we huren het veld van de gemeente Hardenberg. Dan wil je voorkomen dat je jezelf in de schulden steekt.”

Vechtdal