Volledig scherm
Zaal Takens in Balkbrug wordt volgende week woensdag gesloopt en zal plaatsmaken voor appartementen. De laatste spulletjes, die herinneren aan de roemruchte discotheek van weleer, vlogen vandaag de deur uit. © Frank Uijlenbroek

Laatste souvenirs van Zaal Takens in Balkbrug vliegen de deur uit

De laatste waardevolle spulletjes van Zaal Takens in Balkbrug zijn vandaag verkocht of weggegeven. Tal van vroegere bezoekers wensten nog een herinnering aan de voormalige discotheek, die ooit landelijk vermaard was en wekelijks duizenden bezoekers trok.

De telefoon van Kristiaan van Reel stond de hele dag roodgloeiend. Hij regelde de verkoop van barkrukken, hekken en houtwerk namens het aannemersbedrijf Van Reel uit Rouveen, dat volgende week woensdag begint met de sloop van het gebouw aan de Meppelerweg. Op het terrein worden appartementen gebouwd.

Inboedel

De meest waardevolle onderdelen van de inboedel van Zaal Takens gingen in november 2014 al onder de hamer. Het betrof toen onder meer licht- en geluidsinstallaties, kantoormeubilair en werkplaatsinventaris. Het uitgaans- en evenementencentrum van Henk en Eddy Wagenvoord werd eind juli van dat jaar failliet verklaard.

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal