Volledig scherm
Zaal Takens in Balkbrug wordt volgende week woensdag gesloopt en zal plaatsmaken voor appartementen. De laatste spulletjes, die herinneren aan de roemruchte discotheek van weleer, vlogen vandaag de deur uit. © Frank Uijlenbroek

Laatste souvenirs van Zaal Takens in Balkbrug vliegen de deur uit

De laatste waardevolle spulletjes van Zaal Takens in Balkbrug zijn vandaag verkocht of weggegeven. Tal van vroegere bezoekers wensten nog een herinnering aan de voormalige discotheek, die ooit landelijk vermaard was en wekelijks duizenden bezoekers trok.

De telefoon van Kristiaan van Reel stond de hele dag roodgloeiend. Hij regelde de verkoop van barkrukken, hekken en houtwerk namens het aannemersbedrijf Van Reel uit Rouveen, dat volgende week woensdag begint met de sloop van het gebouw aan de Meppelerweg. Op het terrein worden appartementen gebouwd.

Inboedel

De meest waardevolle onderdelen van de inboedel van Zaal Takens gingen in november 2014 al onder de hamer. Het betrof toen onder meer licht- en geluidsinstallaties, kantoormeubilair en werkplaatsinventaris. Het uitgaans- en evenementencentrum van Henk en Eddy Wagenvoord werd eind juli van dat jaar failliet verklaard.

  1. Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

    Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezin­gen Vechtstro­men

    Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.

Vechtdal