Lawaaiprotest leerlingen christelijke school Balkbrug

In het kader van de actieweek tegen het lerarentekort en de te hoge werkdruk in het basisonderwijs hebben leerlingen en leerkrachten van de Christelijk Nationale School in Balkbrug vandaag een protestactie gehouden. 

Klokslag tien uur begon in en buiten de school aan De Omloop een lawaaiactie, waarbij geschreeuwd en gejoeld werd, en bijpassend kabaal werd gemaakt met fluitjes, deksels, potten en pannen. Sommige ‘activisten’ droegen speciaal rode kleren, petjes of dassen.

Volledig scherm
Scholieren van de CNS Balkbrug gooien alle remmen los voor het protest. © Gerard Vrakking
Volledig scherm
Met allerlei materialen en de eigen stem maken leerlingen van de CNS Balkbrug lawaai uit protest tegen het lerarentekort en de hoge werkdruk voor leerkrachten. © Gerard Vrakking
  1. Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

    Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezin­gen Vechtstro­men

    Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.

Vechtdal