Lawaaiprotest leerlingen christelijke school Balkbrug

In het kader van de actieweek tegen het lerarentekort en de te hoge werkdruk in het basisonderwijs hebben leerlingen en leerkrachten van de Christelijk Nationale School in Balkbrug vandaag een protestactie gehouden. 

Klokslag tien uur begon in en buiten de school aan De Omloop een lawaaiactie, waarbij geschreeuwd en gejoeld werd, en bijpassend kabaal werd gemaakt met fluitjes, deksels, potten en pannen. Sommige ‘activisten’ droegen speciaal rode kleren, petjes of dassen.

Volledig scherm
Scholieren van de CNS Balkbrug gooien alle remmen los voor het protest. © Gerard Vrakking
Volledig scherm
Met allerlei materialen en de eigen stem maken leerlingen van de CNS Balkbrug lawaai uit protest tegen het lerarentekort en de hoge werkdruk voor leerkrachten. © Gerard Vrakking
  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal