Lawaaiprotest leerlingen christelijke school Balkbrug

In het kader van de actieweek tegen het lerarentekort en de te hoge werkdruk in het basisonderwijs hebben leerlingen en leerkrachten van de Christelijk Nationale School in Balkbrug vandaag een protestactie gehouden. 

Klokslag tien uur begon in en buiten de school aan De Omloop een lawaaiactie, waarbij geschreeuwd en gejoeld werd, en bijpassend kabaal werd gemaakt met fluitjes, deksels, potten en pannen. Sommige ‘activisten’ droegen speciaal rode kleren, petjes of dassen.

Volledig scherm
Scholieren van de CNS Balkbrug gooien alle remmen los voor het protest. © Gerard Vrakking
Volledig scherm
Met allerlei materialen en de eigen stem maken leerlingen van de CNS Balkbrug lawaai uit protest tegen het lerarentekort en de hoge werkdruk voor leerkrachten. © Gerard Vrakking
  1. De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De ‘stichting De Krim voor sociaal en cultureel werk’ gaat voortvarend door met het realiseren van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor het dorp. Het plan is verder uitgewerkt en bij de gemeente Hardenberg is al een zogeheten omgevingsvergunning aangevraagd die de bouw mogelijk moet maken. Hoewel het streefbedrag van drie ton als eigen bijdrage vanuit de gemeenschap nog niet is bereikt, wordt wel gemikt op het in gebruik nemen van het complex medio 2021.

Vechtdal