Leegstaand huis brandt uit in Dedemsvaart; buurman zag mensen 'rondstruinen'

videoEen leegstaande woning aan De Pol tussen Balkbrug en Dedemsvaart is zaterdagmorgen vroeg volledig uitgebrand. Het huis - vlakbij de N377 - stond sinds vijf maanden te koop nadat de alleenstaande bewoonster was overleden. 

Volledig scherm
De brandweer probeert het vuur te bestrijden. © Persbureau Meter

De oorzaak van de brand, die rond vijf uur uitbrak, is niet bekend. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het huis verwoest werd. 

Een overbuurman zegt de afgelopen week 's nachts mensen te hebben zien rondstruinen bij het huis.  Wie de brandweer gealarmeerd heeft weet hij niet. ,,Zelf werd ik pas wakker toen de brandweer gearriveerd was.''

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal