Volledig scherm
PREMIUM
Geke Lensen (63), terwijl ze de organisatie achter Top 2000 Dedemsvaart interviewt. ,,In de laatste editie van de Dedemsvaartse Courant komt vast een terugblik, maar daar moeten we nog over besluiten.” © Frank Uijlenbroek

Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”

Geke Lensen (63) is eerlijk als ze zegt dat de motivatie om zo vlak voor de Kerstdagen de allerlaatste editie van de Dedemsvaartse Courant te moeten vullen ver te zoeken is. De afgelopen jaren hing het lot van de wekelijkse huis-aan-huiskrant met een oplage van 22.800 exemplaren al meerdere malen aan een zijden draadje. Dat is vanuit het hoofdkantoor van de NDC Mediagroep in Leeuwarden zonder pardon doorgeknipt.

  1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
    PREMIUM
    video + foto's

    Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

    De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal