Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP/Evert Elzinga

Maaltijdbezorgster beroofd in Hardenberg: vijf verdachten aangehouden

updateEen maaltijdbezorgster is zondagavond in Hardenberg overvallen en beroofd van haar geld. Dat gebeurde rond half zeven op de Vechtstraat, ter hoogte van natuuractiviteitencentrum De Koppel. De politie hield kort daarna vijf verdachten aan, van wie er twee minderjarig zijn.

De overvallen maaltijdbezorger is volgens de politie een minderjarig meisje dat pizza’s bezorgde. Ze reed op een elektrische fiets in de omgeving van De Koppel toen ze door een groep van vijf jongeren werd overvallen. Ze bleef daarbij lichamelijk ongedeerd, vertelt woordvoerder Ruud Visser van de Politie Oost-Nederland. ,,De bezorger is natuurlijk erg geschrokken. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar gelukkig raakte ze niet gewond.’’

Over de werkwijze van de overvallers en de precieze omstandigheden wil Visser in verband met het onderzoek ‘niet heel breed uitweiden’. Ook wil hij de vraag niet beantwoorden of de bezorgster met een bestelling naar de buurt van de Koppel was ‘gelokt’, of daar toevallig passeerde op weg naar een bezorging elders in Hardenberg.

Vijf jongemannen

Al kort na de overval slaagde de politie erin vijf verdachten in de kraag te grijpen. ,,Dankzij een goed signalement, een looprichting, de goede lokale kennis van een agent en meerdere politie-eenheden in de buurt kon snel worden gehandeld’’, looft Visser het kordate optreden.

De verdachten zijn twee jongemannen van 18 uit Hardenberg, een 19-jarige man uit Gramsbergen, en twee minderjarige jongens uit Apeldoorn en Zetten. De vijf overvallers zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld, meldt Visser. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoon 0900-8844.

Vaker doelwit

Het aantal overvallen in Nederland op maaltijdbezorgers stijgt snel. In de eerste zeven maanden van dit jaar was sprake van meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2018: het aantal overvallen op bezorgers van pizza's en andere gerechten steeg van 42 in 2018 naar 88 in 2019. Slechtere weersomstandigheden en vroeg invallende duisternis bieden doorgaans meer kansen op succes voor straatovervallen. 

Vechtdal