Volledig scherm
Voorzitter Maikel van Marle (links) presenteert in maart 2017 Heleen Bakker en Henry van Straten als nieuwe bestuursleden van Dedemsvaria. © Dedemsvaria/Hans Heering

Maikel van Marle uit Dedemsvaart 'Gewoon Doener 2017'

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hardenberg is Maikel van Marle dinsdagavond uitgeroepen tot 'Gewoon Doener van het jaar 2017'. Hij won de verkiezing vanwege zijn inzet voor de promotie van Dedemsvaart, zoals bij de organisatie van het nieuwe festival Roots & Boots en als voorzitter van de traditionele feestweek Dedemsvaria.

Deze keer zijn vanuit de samenleving circa twintig personen voorgedragen voor deze eretitel, waarna de jury drie personen heeft genomineerd. Naast winnaar Van Marle waren dat Leonie Kremer en Harry Bijker. Kremer was genomineerd voor haar inzet voor Gewoon Gezond Slagharen en Plaatselijk Belang Slagharen. Bijker is een van de stuwende krachten achter sociale en culturele activiteiten in en rondom Dedemsvaart, zoals het evenement Iedereen Zingt.

Bertrand Stoeten, Charlotte Extercatte en Arsanio Wiet werden de voorgaande jaren uitgeroepen tot 'Gewoon Doener van het jaar'. De verkiezing is door de gemeente Hardenberg ingesteld om inwoners en ondernemers die bijzondere prestaties leveren in het zonnetje te zetten. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

 1. Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensatie voor gigantische windmolen? In Kloosterhaar begrijpen ze het niet meer
  PREMIUM
  video

  Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensa­tie voor giganti­sche windmolen? In Klooster­haar begrijpen ze het niet meer

  Heinrich uit het Duitse Itterbeck woont straks op 1.000 meter van een gigantische windmolen en krijgt ter compensatie 3.500 euro per jaar. Het huis van Henk staat eveneens op een kilometer, alleen net in Kloosterhaar. In Nederland, en daarom moet hij maar uitzoeken hoe hij zijn vergoeding voor het bedorven woongenot krijgt. Onrecht, vinden ze aan deze kant van de grens. ,,Daar gaat het gründlich en pünktlich, hier is het gissen.”
 2. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
  PREMIUM
  video + foto's

  Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

  De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal