Voorzitter Maikel van Marle (links) presenteert in maart 2017 Heleen Bakker en Henry van Straten als nieuwe bestuursleden van Dedemsvaria.
Volledig scherm
Voorzitter Maikel van Marle (links) presenteert in maart 2017 Heleen Bakker en Henry van Straten als nieuwe bestuursleden van Dedemsvaria. © Dedemsvaria/Hans Heering

Maikel van Marle uit Dedemsvaart 'Gewoon Doener 2017'

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hardenberg is Maikel van Marle dinsdagavond uitgeroepen tot 'Gewoon Doener van het jaar 2017'. Hij won de verkiezing vanwege zijn inzet voor de promotie van Dedemsvaart, zoals bij de organisatie van het nieuwe festival Roots & Boots en als voorzitter van de traditionele feestweek Dedemsvaria.

 1. Januari is de maand voor de sportscholen, maar nu zit alles dicht: 'De gunfactor houdt ook een keer op’
  PREMIUM

  Januari is de maand voor de sportscho­len, maar nu zit alles dicht: 'De gunfactor houdt ook een keer op’

  Januari is een maand vol goede voornemens en sportscholen zien dat normaal gesproken ook terug in het stijgende aantal leden die fit en gezond willen worden. Alleen zijn de sportscholen al weken gesloten en is er nog niet veel rooskleurig perspectief vanuit Den Haag dat de sportclubs open mogen. De nieuwe toestroom van leden blijft dit jaar uit. “We hebben een perspectief nodig.”
 2. Arriva stelt reisverbod in om overlastgevende asielzoekers op Vechtdallijn te weren (en wil geld voor extra personeel)
  PREMIUM

  Arriva stelt reisverbod in om overlastge­ven­de asielzoe­kers op Vechtdal­lijn te weren (en wil geld voor extra personeel)

  De maatregelen die Arriva voor ogen heeft om de veiligheid in de treinen tussen Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Emmen te vergroten kosten al snel 1,5 miljoen euro. Dat heeft de vervoerder uit laten rekenen, waarbij het vooral mikt op invoering van een reisverbod en het aannemen van extra personeel. Dat wordt dan pijlsnel ingevlogen als ergens escalatie dreigt.
 1. de Stentor Nieuws Update: Demonstratie aangekondigd in Deventer
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Demonstra­tie aangekon­digd in Deventer

  25 januari
 2. Hoofdcommissaris reageert op extreem geweld tegen politie
  Play

  Hoofdcom­mis­sa­ris reageert op extreem geweld tegen politie

Vechtdal