Voorzitter Maikel van Marle (links) presenteert in maart 2017 Heleen Bakker en Henry van Straten als nieuwe bestuursleden van Dedemsvaria.
Volledig scherm
Voorzitter Maikel van Marle (links) presenteert in maart 2017 Heleen Bakker en Henry van Straten als nieuwe bestuursleden van Dedemsvaria. © Dedemsvaria/Hans Heering

Maikel van Marle uit Dedemsvaart 'Gewoon Doener 2017'

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hardenberg is Maikel van Marle dinsdagavond uitgeroepen tot 'Gewoon Doener van het jaar 2017'. Hij won de verkiezing vanwege zijn inzet voor de promotie van Dedemsvaart, zoals bij de organisatie van het nieuwe festival Roots & Boots en als voorzitter van de traditionele feestweek Dedemsvaria.

Deze keer zijn vanuit de samenleving circa twintig personen voorgedragen voor deze eretitel, waarna de jury drie personen heeft genomineerd. Naast winnaar Van Marle waren dat Leonie Kremer en Harry Bijker. Kremer was genomineerd voor haar inzet voor Gewoon Gezond Slagharen en Plaatselijk Belang Slagharen. Bijker is een van de stuwende krachten achter sociale en culturele activiteiten in en rondom Dedemsvaart, zoals het evenement Iedereen Zingt.

Bertrand Stoeten, Charlotte Extercatte en Arsanio Wiet werden de voorgaande jaren uitgeroepen tot 'Gewoon Doener van het jaar'. De verkiezing is door de gemeente Hardenberg ingesteld om inwoners en ondernemers die bijzondere prestaties leveren in het zonnetje te zetten. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Vechtdal