Man (36) na achtervolging aangehouden in Balkbrug

videoEen 36-jarige man uit de gemeente Hardenberg is zaterdagavond na een achtervolging aangehouden. Dat gebeurde op de Zwolseweg bij Balkbrug. De man negeerde meerdere stoptekens van de politie en wilde aan een controle ontkomen.

Hij kreeg op de Heerenweg in IJhorst een stopteken voor een controle. Uit politiegegevens bleek dat er een wok-melding op het kenteken zat. De man negeerde het stopteken en bleef doorrijden in de richting van de Meppelerweg. 

Volledig scherm
Het klemgereden busje in Balkbrug. © Gino Press

Meerdere politieauto’s werden ingezet om de man tot stoppen te dwingen. Dit lukte in eerste instantie niet. Vanaf de Meppelerweg reed de man via een bospad naar de Zwolseweg waar het uiteindelijk wel lukte om hem tot stoppen te dwingen. 

Onderzoek moet uitwijzen of de man onder invloed was. Volgens getuigen stond er een krat bier in de auto waarvan verschillende flesjes waren aangebroken. De achtervolging gebeurde midden in het dorp en speelde zich voor de ogen van het uitgaanspubliek af.

De 36-jarige is door de politie ingesloten voor nader onderzoek.

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal