Volledig scherm
De aangetroffen wietplantage in Slagharen. © Politie Hardenberg Facebook

Man aangehouden in Slagharen bij vondst wietplantage

De politie heeft in Slagharen een hennepkwekerij opgerold. Een persoon is aangehouden. Ook werden er een boot en een motor in beslag genomen.

Eerder vandaag ging de politie naar een huis toe waar de wietplantage zich bevond. Er werden 23 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn na de vondst door de politie vernietigd. De bewoner van het huis werd opgepakt en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. 

De boot en motor die in beslag zijn genomen, maken volgens de politie deel uit van een onderzoek naar het ‘wederrechtelijk verkrijgen van voordeel’ door het bijhouden van de wietplantage. ,,Misdaad mag niet lonen", schrijft de politie Hardenberg op Facebook. 

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal