Man uit Hardenberg verongelukt bij Balkbrug, mogelijk betrokken automobilist op de vlucht

update | videoBij een frontale botsing op de N377 ter hoogte van Balkbrug is vrijdagavond een 42-jarige automobilist uit de gemeente Hardenberg om het leven gekomen. De bestuurder van een andere auto, een 24-jarige vrouw uit Duitsland, raakte ernstig gewond. De politie hield later een derde automobilist (34) aan die mogelijk betrokken is bij het ongeval.

In eerste instantie ging de politie er vanuit dat er twee auto's bij het ongeval waren betrokken op de provinciale weg N377 ter hoogte van Balkbrug. Zij zouden door onbekende oorzaak frontaal op elkaar zijn gebotst. Er werd vervolgens hulp ingeschakeld van een traumahelikopter waarna beide bestuurders werden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is één van hen aan zijn verwondingen bezweken.

Derde automobilist

Door meerdere getuigen werd gemeld, zo liet de politie vrijdagavond weten, dat er een mogelijk derde voertuig bij de aanrijding zou zijn betrokken waarvan de bestuurder op de vlucht zou zijn geslagen. Kort na het ongeval hield de politie een 34-jarige man aan, die mogelijk is betrokken bij het ongeval.

De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van het ongeval. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. De politie is daarbij met name geïnteresseerd in de mogelijke rol van de 34-jarige man die werd aangehouden. Deze man reed overigens in een ouder type Volkswagen Golf (kleur zwart) met witte kentekenplaten.

Een politiewoordvoerder liet zaterdagochtend weten: ,,Op dit moment wordt het ongeval onderzocht, daar kan nog wel wat tijd overheen gaan.’’ De N377 staat overigens bekend als een gevaarlijke weg, zo bleek uit een recentelijk onderzoek.

Volledig scherm
Hulpdiensten rukten massaal uit bij het ongeval bij Balkbrug. © Foto Wallinga

Vechtdal