Volledig scherm
PREMIUM
Willemien Tuin, coördinator mantelzorgnetwerk Hardenberg. © Alex Mulder

Mantelzorgers in Hardenberg willen meer ondersteuning: ‘Ongemerkt cijfer je jezelf weg’

interviewMantelzorgers in Hardenberg willen meer ondersteuning van de gemeente. Dat is de belangrijkste conclusie na vier bijeenkomsten waarbij in totaal 85 mantelzorgers met elkaar om tafel zaten om het beleid van de gemeente te bespreken. Wat is nu het plan? Vijf vragen aan Willemien Tuin, coördinator mantelzorgnetwerk Hardenberg.

Waarom werden deze avonden gehouden?

,,We willen in beeld krijgen wat voor wensen de mantelzorgers hebben. De gemeente heeft een plan voor deze groep, maar wij wilden weten waar de mantelzorgers echt behoefte aan hebben. Dé mantelzorger bestaat niet, het zijn allemaal verschillende situaties. Met de mantelzorger kan ook wat gebeuren, het zijn vaak vijftigplussers. Er zijn ook veel jonge mantelzorgers hoor, broertjes en zusjes bijvoorbeeld. Die worden nog wel eens vergeten. Maar ook daar kan wat gebeuren in de privésituatie, de druk neemt dan toe. Vooral de emotionele druk, soms is het heel zwaar.’’

  1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
    PREMIUM

    Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

    Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”

Vechtdal