Volledig scherm
PREMIUM
Willemien Tuin, coördinator mantelzorgnetwerk Hardenberg. © Alex Mulder

Mantelzorgers in Hardenberg willen meer ondersteuning: ‘Ongemerkt cijfer je jezelf weg’

interviewMantelzorgers in Hardenberg willen meer ondersteuning van de gemeente. Dat is de belangrijkste conclusie na vier bijeenkomsten waarbij in totaal 85 mantelzorgers met elkaar om tafel zaten om het beleid van de gemeente te bespreken. Wat is nu het plan? Vijf vragen aan Willemien Tuin, coördinator mantelzorgnetwerk Hardenberg.

Waarom werden deze avonden gehouden?

,,We willen in beeld krijgen wat voor wensen de mantelzorgers hebben. De gemeente heeft een plan voor deze groep, maar wij wilden weten waar de mantelzorgers echt behoefte aan hebben. Dé mantelzorger bestaat niet, het zijn allemaal verschillende situaties. Met de mantelzorger kan ook wat gebeuren, het zijn vaak vijftigplussers. Er zijn ook veel jonge mantelzorgers hoor, broertjes en zusjes bijvoorbeeld. Die worden nog wel eens vergeten. Maar ook daar kan wat gebeuren in de privésituatie, de druk neemt dan toe. Vooral de emotionele druk, soms is het heel zwaar.’’

  1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
    PREMIUM

    Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

    Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.

Vechtdal