Marcel verorbert 12,5 kippenvleugel in vijf minuten bij eetwedstrijd in Loozen

videoIn vijf minuten tijd zo veel mogelijk kippenvleugels eten. Acht mannen gingen zondag de strijd aan op landgoed de Zwiese in het Hardenbergse Loozen.

De vrienden Rutger Schepers en Marcel Kelder zijn er klaar voor. De tafel is gedekt, glazen water om de handen in te wassen staan klaar en de bakjes voor de afgekloven pootjes zijn leeg. Samen met zes anderen proberen ze zo veel mogelijk kippenvleugels te eten in vijf minuten tijd. Ze hebben er, ondanks dat ze net een zelfgemaakte hamburger achter de kiezen hebben, alle vertrouwen in. ,,We houden van goed en veel eten. We zijn echte carnivoren. De tactiek is zo min mogelijk kauwen”, zegt Kelder. Schepers verwacht dat hij gaat winnen. ,,Ik heb namelijk een lintworm.”

 1. Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’
  PREMIUM

  Lokaal verslagge­ver Geke (63) op straat nu Dedems­vaart­se Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

  De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal