Ook jachthavens maken nu aanspraak op de eerste 4.000 euro aan overheidssteun om de komende periode van inkomstenderving te overbruggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook jachthavens maken nu aanspraak op de eerste 4.000 euro aan overheidssteun om de komende periode van inkomstenderving te overbruggen. © ANP

MarketingOost tevreden met meer steun aan toeristische sector, maar gevolgen van corona blijven groot

MarketingOost is tevreden met het dinsdagavond gepresenteerde kabinetsbesluit om meer ondernemers te helpen met het opvangen van de financiële klappen die ze van coronacrisis krijgen. Ook een grotere groep bedrijven uit de recreatieve sector komt in aanmerking voor steun. ,,Of er een last van ons af valt? Nee, het is een eerste stap.”

Op de helpdesk die het overkoepelende MarketingOost sinds vorige week voor de 1750 bij haar aangesloten ondernemers heeft opengesteld, loopt het nog niet bepaald storm, blijkt uit navraag. De hulplijn voor campingeigenaren, restauranthouders, jachthavenbeheerders, parkeigenaren of anderen die in de vrijetijdssector actief zij, werd tot woensdag welgeteld elf keer geraadpleegd. ,,We zitten natuurlijk in de opstartfase en ik verwacht dat het gaat toenemen”, laat Hedwig Duteweerd namens MarketingOost weten. ,,De vragen van ondernemers hadden met name betrekking op de regeling van het Rijk over de 4.000 euro.”

Vechtdal