Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Maximaal 20 minuten rijden: hier openen twee nieuwe teststraten in IJsselland

GGD IJsselland opent binnenkort nieuwe coronatestlocaties in Hardenberg, Kampen en Raalte. Het streven is dat iedereen in de regio hooguit 20 minuten hoeft te rijden voor een Covid-test. De komende maanden wordt de capaciteit op alle locaties flink uitgebreid, om aan de vraag naar tests te kunnen voldoen.

 1. Huishoudens Hardenberg moeten ‘beetje’ meebetalen aan ambitieuze plannen: 'Lichte stijging lasten’
  PREMIUM

  Huishou­dens Hardenberg moeten ‘beetje’ meebetalen aan ambitieuze plannen: 'Lichte stijging lasten’

  Trots maar ook opgelucht. Zo voelt wethouder Martijn Breukelman zich bij de presentatie van de begroting voor volgend jaar. Ondanks de slechtere economische situatie en de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt kan Hardenberg nog flink investeren in de samenleving. Ook de inwoners kunnen opgelucht ademhalen, want zij gaan - zo belooft Breukelman - er weinig van merken in hun eigen huishoudboekje.
 2. Vechtdal baalt en berust in strenger corona-regime: ‘horecagasten nemen besmetting mee van huis’
  PREMIUM

  Vechtdal baalt en berust in strenger corona-re­gime: ‘horecagas­ten nemen besmetting mee van huis’

  Balen als een stekker om het aanscherpen van de coronamaatregelen. Maar er is ook berusting en zelfs begrip in het Vechtdal voor het tijdelijk sluiten van de hele horeca, het verbieden van teamsporten voor senioren, en het maximaal dertig bezoekers toelaten in zalen en theaters. Eric Binnenmars van Eetcafé Mans in Mariënberg vreest echter dat de sluiting langer dan twee weken gaat duren.

Vechtdal