Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Maximaal 20 minuten rijden: hier openen twee nieuwe teststraten in IJsselland

GGD IJsselland opent binnenkort nieuwe coronatestlocaties in Hardenberg, Kampen en Raalte. Het streven is dat iedereen in de regio hooguit 20 minuten hoeft te rijden voor een Covid-test. De komende maanden wordt de capaciteit op alle locaties flink uitgebreid, om aan de vraag naar tests te kunnen voldoen.

 1. Jaar cel geëist tegen moeder die haar zoontje uit Bergentheim weghaalde
  PREMIUM

  Jaar cel geëist tegen moeder die haar zoontje uit Bergent­heim weghaalde

  Een jongen van tien die verblijft op een geheim adres bij een pleeggezing in Bergentheim is in mei meegenomen door zijn biologische moeder, die hem ‘uit een onveilige situatie’ wilde halen en met hem naar het Europese Hof in Brussel wilde stappen. De moeder van 49 jaar dreigt nu een gevangenisstraf te krijgen van een jaar, omdat ze het kind een dag aan het wettige gezag van de Jeugdbescherming onttrok.
 2. Joep uit Zwolle beschrijft korte, maar turbulente geschiedenis van ‘ruziepartij’ 50Plus, waaraan ook Hardenberg niet ontsnapt
  PREMIUM
  1

  Joep uit Zwolle beschrijft korte, maar turbulente geschiede­nis van ‘ruziepar­tij’ 50Plus, waaraan ook Hardenberg niet ontsnapt

  De partij bestaat tien jaar, maar wie het aantal intriges op een rij zet vermoedt zomaar een halve eeuw. Schrijver Joep Boerboom uit Zwolle reconstrueert de geschiedenis van 50Plus in het vandaag verschenen boek Ouderenstrijd. Wat blijkt: ook de kleine fractie in Hardenberg ontkomt niet aan interne ruzie: ,,Maar wij hangen de vuile was niet buiten.”

Vechtdal