Volledig scherm
PREMIUM
Piet van Weerden wil de gevel van de Chinees in Voorstraat van Hardenberg behouden. Archief COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Meer bescherming beeldbepalende panden in Hardenberg

De discussie over de afbraak van een Chinees restaurant in Hardenberg met een gevel met jugendstil-elementen, heeft het college van burgemeester en wethouders aan het denken gezet. Dat doet nu een voorstel aan de raad om beeldbepalende panden beter te beschermen.

Het college wil in de procedures voor verbouw of sloop van dit soort objecten in het vervolg meer inzetten op participatie van inwoners en bedrijven via de verenigingen van Plaatselijk Belang. Zo hoopt het college meer draagvlak te krijgen als het wel tot verbouw of sloop komt. 

 1. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 2. Eerst het Bouwvakfeest in Oud-Lutten, dan pas vakantie vieren

  Eerst het Bouwvak­feest in Oud-Lut­ten, dan pas vakantie vieren

  Afgelopen week is de zestien-koppige organisatie van het populaire Bouwvakfeest (BVF) reeds begonnen met de gigantische opbouw van het feestterrein aan de Kerkdijk in Oud-Lutten. Komende vrijdag 26 juli barst namelijk het jaarlijkse feest er weer los. Want voor veel feestvierders en liefhebbers van een fijn stukje muziek en dito gezelligheid begint de dikverdiende (bouwvak)vakantie pas echt als het BVF in Oud-Lutten is bezocht.

Vechtdal