Volledig scherm
foto Wilfried Oude Holtkamp

Meer overstaptijd op Vechtdallijn in Zwolle

HARDENBERG/ZWOLLE - Treinreizigers van de Vechtdallijn van Arriva kunnen vanaf 11 december beter overstappen op de NS-treinen van en naar de Randstad.

Hiermee wordt een vurige wens vervuld voor veel forensen. Omdat de overstaptijd vaak niet meer dan vijf minuten bedroeg, kwamen reizigers bij de kleinste vertraging al in de problemen en misten ze hun aansluiting.

De overstaptijd op de treinen van en naar Schiphol gaat van 5 naar 8 minuten. Van en naar Utrecht gaat de overstaptijd van 8 naar 11 minuten.

Volgorde van binnenkomst
In overleg met NS is gekeken naar de volgorde van binnenkomst van de treinen in Zwolle. Door die te wijzigen kon de ruimere overstaptijd gerealiseerd worden. Passagiers die van de Vechtdallijn van en naar Groningen reizen hebben als gevolg hiervan een kortere overstap. Hier gaat de overstaptijd van 7 naar 6 minuten.

De stop- en sneltreinen van Zwolle naar Emmen vertrekken 1 minuut later uit Zwolle. dat geldt niet voor de treinen van 7.20, 7.50 en 8.20 uur uit Zwolle; die vertrekken juist 2 minuten eerder.

De treinen van Hardenberg richting Almelo vertrekken in Vroomshoop, Daarlerveen en Vriezenveen in de nieuwe dienstregeling 2 minuten eerder. De aankomsttijd in Almelo is daardoor ook 2 minuten eerder. De zogenaamde keertijd van de treinen in Almelo is met ingang van de nieuwe dienstregeling 5 minuten (voorheen 3 minuten). Hierdoor ontstaat er meer tijd voor het uit- en instapproces.

Vechtdal