Beeld van een ongeluk bij Stegeren op de N36.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van een ongeluk bij Stegeren op de N36. © GinoPress B.V.

Minister: pas na drie jaar goed beeld van ‘dodenweg’ N36

Een flink pakket maatregelen leidde er tot dusver niet toe dat er minder ongelukken zijn op de N36. Dat zegt Rijkswaterstaat-directeur Nelly Kalfs, namens minister Cora van Nieuwenhuizen. Tegelijk stellen beiden dat er pas medio 2021 een representatief beeld is. 

Van Nieuwenhuizen reageert op een brief van 53 partijen, onder aanvoering van de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk. De partijen luidden afgelopen zomer de noodklok over de N36, waar ongelukken - in sommige gevallen  met dodelijke afloop - schering en inslag zijn. De briefschrijvers hebben de N36 daarom omgedoopt tot ‘dodenweg’. ‘Het is bijna onverantwoord om nog gebruik te maken van de N36’, stelden dorpsraden en politieke partijen in de brief.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal