Volledig scherm
Rick Brink. © Frank Uijlenbroek

'Minister van Gehandicapten Zaken’ Rick Brink uit Hardenberg trots op vermelding in weekblad Donald Duck

‘Minister van Gehandicapten Zaken’ Rick Brink uit Hardenberg gloeit van trots. In het populaire weekblad Donald Duck wordt aandacht besteed aan de vaak lastige toegankelijkheid van kermisattracties voor mensen met een handicap. 

In het blad is te zien dat de bekende stripfiguren Kwik, Kwek en Kwak een zekere Rik in een rolstoel het kermisterrein over duwen en zeggen dat de kermis voor de rolstoeler toch lastig toegankelijk is.

Hij zette het plaatje op Twitter en krijgt daarop vele positieve reacties. ,,Ik lees de Donald Duck niet meer, vroeger wel veel gedaan trouwens. Ik werd door mijn team erop gewezen dat ik erin stond. Of het echt om mij gaat weet ik niet. Maar veel belangrijker vind ik het dat dit thema aan de orde wordt gesteld in zo'n populair tijdschrift voor de jeugd. Een thema waar ik me sterk voor maak. Het is heel belangrijk dat de jeugd zich hiervan bewust wordt.’’ 

  1. Burgemeesters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelingen over Nederland

    Burgemees­ters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelin­gen over Nederland

    Gemeente in IJsselland hebben nog geen verzoek gekregen om extra opvangplekken voor asielzoekers te huisvesten. Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op zoek naar 5000 extra opvangplekken vanwege verwachte groei van het aantal vluchtelingen. Burgemeesters bort Koelewijn (Kampen) en Jan Willem Wiggers (Hardenberg) pleiten alvast voor een evenwichtiger verdeling van vluchtelingen over het land.

Vechtdal