Rick Brink is de kandidaat-lijsttrekker van CDA Overijssel bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.
Volledig scherm
Rick Brink is de kandidaat-lijsttrekker van CDA Overijssel bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023. © Hollandse Hoogte / Martijn Beekman

‘Minister van gehandicaptenzaken’ Rick Brink uit Hardenberg beoogd lijsttrekker CDA Overijssel

Rick Brink (36) is de kandidaat-lijsttrekker van het CDA Overijssel bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in maart volgend jaar. In 2019 kreeg hij landelijk bekendheid als officieuze minister van Gehandicaptenzaken, een initiatief van KRO-NCRV.

4 reacties

 • M.H. van den Brink

  5 maanden geleden
  Kijk eens bij Wikipedia waaraan deze mijnheer is begonnen en wat hij heeft afgemaakt. Het CDA moet wel vrij radeloos zijn.
 • Robbert Scholten

  5 maanden geleden
  Ik denk dat Rick wel een aardige vent is,zo kwam hij op tv over,maar hij is geen politicus en heeft al helemaal geen overwicht of iets dergelijks,gehandicapten voor het voetlicht zetten,hartstikke goed en je bij je leest houden
 • M.H. van den Brink

  5 maanden geleden
  Was als zgn. minister erg moeilijk te bereiken en wilde ook niet op " individuele gevallen " ingaan. Meer belangstelling voor de eigen politieke ambities en stapte op toen hij niet hoog genoeg, naar eigen mening, op, de lijst stond bij de landelijke verkiezingen.
 • Alex Ajg Frederiks

  5 maanden geleden
  Goed voor ons mensen met beperking gr Alex frederiks