Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Mobiele restauranttoren van Hennie van der Most naar de Randstad

VideoSCHUINESLOOT - Mooi ding hè, zegt Hennie van der Most. Na vier jaar denken en lassen is z'n geesteskind dan eindelijk klaar: z'n stalen toren van veertig meter hoog, met een draaiend restaurant waar vijftig mensen kunnen eten. Je kunt hem overal neerzetten en Rotterdam krijgt de primeur, daar komt het gevaarte straks óf in het stadspark te staan óf bij de Speelstad Rotterdam, die hij in de oude afvalverwerking maakt.

Veertig meter staal klinkt groot en is ook heel groot: de toren, die hij de naam 'Most Highly quality restaurant" heeft meegegeven is 120.000 kilo zwaar en moet met 16 trucks met opleggers door het land worden gereden. Straks dan, nu nog even niet. "Ze komen eerst tot uit de VS en Dubai kijken of ze hem ook willen". En het is uiteraard wel zijn bedoeling om "zoveel mogelijk van de dingen verkopen". 

'Ik moest wat bedenken' 

Het staal voor het tweede exemplaar ligt al klaar in een van de zeven loodsen in Schuinesloot (linksaf in Slagharen) waar het hoofdkwartier staat van deze selfmade man in het zakenleven. "Vier jaar geleden ging het slecht met de staalbouw", zegt Van der Most. Dat is een van z'n vele firma's, er was geen brood meer te verdienen. "Ik moest wat bedenken om de jongens aan het werk te houden". Dat is gelukt. "Iedereen heeft z'n baan gehouden, we hebben er in januari 10 man bijgekregen, ze zijn nu weer met 80". Zo zijn ze door de crisis gezwommen.

  1. Uitgaansregels in Hardenberg na drugs- en drankoverlast aangescherpt

    Uitgaansre­gels in Hardenberg na drugs- en drankover­last aange­scherpt

    Om drugsoverlast in het uitgaansleven van Hardenberg verder tegen te gaan en daarmee ook het gebruik onder jongeren, heeft burgemeester Peter Snijders samen met een afvaardiging van de horeca en de politie donderdagmiddag een opnieuw vastgesteld veiligheidsconvenant ondertekend. Een markeringspunt, zo omschrijven de partijen, nadat de overlast in het centrum van vooral Hardenberg het afgelopen jaar is toegenomen.

Vechtdal