Volledig scherm
© Cor van Dalen

Muziekvereniging in Dedemsvaart gaat met dance de straat op

DEDEMSVAART - Alles is nieuw bij Showband Jubal in Dedemsvaart. De naam, het logo, de dirigent en het repertoire.

Vanaf nu heet het gezelschap blazers en slagwerkers Marching & Showband Jubal Vechtdal en is Patrick Curfs uit Zwolle de muzikaal leider. Maar de grootste verandering is wat ze gaan spelen: dancemuziek van onder meer David Guetta en Elvis Crespo. Kortom, populaire muziek bij de jeugd.

"We hebben dan ook een band met veel enthousiaste jonge leden van 15 tot 15 jaar, en een paar ouderen", zegt Robert Koen Blokzijl, voorzitter van het showbandbestuur. Vooralsnog zijn het er 23. En dat moet snel meer worden.

Daarbij richt het korps zich op een groot gebied rondom Dedemsvaart en heeft dat tot uiting willen brengen in de nieuwe naam. "Nagenoeg alle muziekverenigingen in de regio zijn gericht op het geven van concerten en komen niet of nauwelijks meer op straat. Daarmee willen we ons onderscheiden. Voor Jubal zijn de marsoptredens het belangrijke en in de toekomst ook weer shows tijdens taptoes", geeft Blokzijl de richting aan.

Bij de vernieuwing schuwt de band niet om, naast de traditionele instrumenten, gebruik te gaan maken van elektronica waarmee instrumenten nagebootst kunnen worden. Degene die daar leiding aan geeft is Patrick Curfs, saxofonist bij de Luchtmachtkapel en dirigent van het Thomasorkest in zijn woonplaats Zwolle.

De lat ligt hoog want volgend jaar juli wil Jubal voor de derde keer naar het prestigieuze Wereld Muziek Concours, dat eens in de vier jaar in Kerkrade plaats heeft.

Vechtdal