Volledig scherm
Organist FrankKaman, toetsenist Gerhard Meerholz en zangeres Hilde Landhuis hebben een cd met kerstmuziek gemaakt. De presentatie is zaterdagavond met een concert in Het Morgenlicht. foto FFU Press Agency

Muzikale vrienden hebben vriendin

HARDENBERG - Twee keer eerder maakten de muzikale vrienden Frank Kaman en Gerhard Meerholz een cd. Nu is de derde klaar. Opnieuw muziek op kerkorgel en keyboard, maar met een belangrijke rol voor de pas zestienjarige Hilde Landhuis.

In zeven van de zestien nummers is de stem van de jonge Hardenbergse te horen. Verder werkt het 75-koppig Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld, waarvan Kaman dirigent is, mee aan de cd. Die staat volledig in het teken van Kerst. De presentatie van de cd met de titel 'Music for Christmas' is zaterdag 27 november in Het Morgenlicht. Daarna volgen concerten in Nijverdal, Schildwolde en op 23 december in De Hoeksteen in Bergentheim.

De samenwerking tussen het duo Kaman / Meerholz en Hilde Landhuis is niet toevallig tot stand gekomen. Toen ze nog op het Greijdanus College zat kreeg ze al muziekles van Kaman, en in het voorjaar werkte Hilde mee aan een concert van het tweetal, waarbij ze onder meer 'The Rose' zong. "Toen hebben we tegen elkaar gezegd: 'met zo'n stem moeten we meer doen'. Dat heeft geresulteerd in een cd met kerstliederen", zegt Frank Kaman. Die werd opgenomen bij Mirasound in Amersfoort.

Hilde Landhuis voelde zich vereerd door het verzoek van de muzikale vrienden. Die hebben een cd samengesteld met een zo gevarieerd mogelijk repertoire met bekende en onbekende liederen. "Er is zoveel kerstmuziek. Wij gaan van heel traditioneel met Stille Nacht, waar ik wel een eigen arrangement voor heb gemaakt, tot het Avé Maria in de popachtige uitvoering van de Amerikaanse zangeres Beyoncé", aldus Kaman.

Dat laatste nummer is het favoriete nummer van Hilde Landhuis. De zestienjarige Hardenbergse hoopt op een toekomst in de muziekwereld en ziet de cd en de concerten als een welkome ervaring. "Ik heb een tijdje in een bandje gezongen maar dat was teveel hardrock. Daarom ben ik er uitgestapt. Nu zing ik veel in schoolbands", zegt de Hardenbergse, die de opleiding 'artiest / muziek' volgt aan het Deltion College in Zwolle. Ze is wel weer op zoek naar een nieuwe band om haar zangkunsten te etaleren. Van de talentenshows op televisie moet ze niets hebben. "Als je een slechte dag hebt en wordt afgewezen, dan sta je bekend als dat meisje dat niet goed kan zingen", zegt ze daarover. En dat Hilde Landhuis kan zingen, daarover zijn in ieder geval Frank Kaman en Gerhard Meerholz het wel eens.

informatie op de website frankkaman.nl

Ave Maria

En The Rose

  1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
    PREMIUM

    Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

    Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”

Vechtdal