Gini Pullen richtte een kindertehuis in Oeganda op. Een paar weken per jaar komt ze naar Nederland en neemt dan ook kinderen mee. Dit keer werd in Afrika haar Hope and Dreams overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gini Pullen richtte een kindertehuis in Oeganda op. Een paar weken per jaar komt ze naar Nederland en neemt dan ook kinderen mee. Dit keer werd in Afrika haar Hope and Dreams overvallen. © FFU Press Agency

Nachtmerrie in Oegandees kinderhuis van Gini uit Hardenberg: medewerkster bij roofoverval verkracht

Een nachtmerrie voor het Hardenbergse kinderhuis Hope and Dreams in Oeganda. Het onderkomen voor kansarme kinderen is in de nacht van maandag op dinsdag overvallen. De boel werd door een groep gemaskerde mannen kort en klein geslagen. Een van de leidsters werd verkracht, terwijl twee kinderen in een kamertje verder lagen te slapen.

Gini Pullen is als oprichter van het kindertehuis in het Oegandese dorpje Mpigi, op zo’n 80 kilometer van hoofdstad Kampala, vanuit Hardenberg halsoverkop teruggevlogen naar Afrika. Ze was juist voor een paar weken terug in Nederland om presentaties te verzorgen over het ontwikkelingswerk en om aan fondsenwerving te doen. Ze werd als hoofd van het huis op duizenden kilometers afstand op de hoogte gesteld van de gruwelijke dingen die zich bij Hope and Dreams hebben afgespeeld.

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal