Bewoners van verpleeghuis Dr. Sarphatihuis kijken naar een levensgrote Nachtwacht. Het Rijksmuseum brengt deze zomer een versie van het wereldberoemde schilderij van Rembrandt naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen. Uitjes naar culturele instellingen zijn door de coronacrisis voor veel ouderen niet mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van verpleeghuis Dr. Sarphatihuis kijken naar een levensgrote Nachtwacht. Het Rijksmuseum brengt deze zomer een versie van het wereldberoemde schilderij van Rembrandt naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen. Uitjes naar culturele instellingen zijn door de coronacrisis voor veel ouderen niet mogelijk. © ANP/Robin van Lonkhuijsen

Nachtwacht van Rembrandt in volle glorie te zien in zorgcentra Hardenberg en Ommen

Als ouderen niet naar het Rijksmuseum kunnen, komt het Rijksmuseum wel naar hen toe. Onder dat motto is het beroemde schilderij de Nachtwacht vanaf vrijdag in Hardenberg te bewonderen. Vooral voor de bewoners van zorgcentrum Oostloorn. 

  1. Op 30 liter zonnebloemolie tuft Hardenberger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping
    PREMIUM

    Op 30 liter zonnebloem­olie tuft Hardenber­ger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping

    Op vakantie krijgt Eg Geerligs uit de Hardenbergse buurtschap Hoogenweg altijd veel bekijks. Voorbijgangers steken de duim op als hij passeert. En dat is niet alleen vanwege zijn imposante walrussnor, maar vooral dankzij de bijzondere combinatie waarmee de 67-jarige Geerligs door het land trekt. Zijn nachtverblijf is een oude pipowagen, niet getrokken door het legendarische ezeltje Nononono maar een luidruchtig puffende Lanz Bulldog.

Vechtdal