Volledig scherm
PREMIUM
De NAM-locatie Collendoornerveen aan de Slagenweg in Collendoorn. Weggelekte vloeistof belandde in de sloot links naast de locatie. © Wilbert Bijzitter

NAM 'klaar’ met opruimen lekkage in Collendoorn, maar buurt blijft argwanend

De NAM is klaar met het opruimen van een kuub weggelekte ontzwavelingsvloeistof bij de gaswinningslocatie Collendoornerveen. In een informatiebrief aan omwonenden meldt de Nederlandse Aardolie Maatschappij dat de exacte oorzaak nog niet is achterhaald, maar dat ondertussen afvoeren worden gecheckt en kleppen vervangen. De buurtvereniging volgt de situatie met argusogen.

Op woensdagochtend 2 januari is bijna één kubieke meter (bijna duizend liter) weggestroomd uit een tank met in totaal 24 kuub ‘absorbital’, een uit diverse stoffen samengestelde vloeistof die zwavel scheidt van het hier gewonnen gas. In tegenstelling tot de gasbel in Slochteren bevatten de meeste kleine velden in Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel gas met een van nature aanwezige lage concentratie zwavel. Voordat de NAM dit gas aan de Gasunie levert voor huishoudelijk of industrieel gebruik, wordt het zwavel verwijderd. 

  1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

    Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

    Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
  2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.

Vechtdal