Volledig scherm
Corine Eesinge-Westert (l) en Agnes van Lohuizen-Haverkort helpen de heer Bos op weg in Dedemsvaart. © FFU Pres Agency

Nannys & Grannys ontzorgen mantelzorgers en helpen bij hulpvragen

Wat doe je als je verhuist naar een nieuwe woonplaats en daar niemandkent en je toch hulp nodig hebt bij het inrichten en opruimen van je huis? Oud-Dedemsvaarter Bos, die terugkeert na zijn geboorteplaats na vele jaren in Frankrijk te hebben gewoond, kiest voor hulp van Nannys & Grannys Dedemsvaart.

Nadat de stoffeerders en verhuizers hun werk hadden gedaan, heeft een team van dit bureau de woning helemaal schoongemaakt en gezellig ingericht. ,,Ik kon er zo in en daar ben ik erg blij mee’’, zegt Bos tegen Agnes van Lohuizen en Corine Eesinge, de oprichters van Nannys & Grannys.

Het is niet bij die ene actie gebleven, want nog altijd komt er een nanny bij Bos om schoon te maken, maar ook om hem wegwijs te maken in Dedemsvaart. ,,Ik ken hier in Dedemsvaart niemand meer en dan is het echt prettig wanneer er iemand is die je als het ware introduceert.’’

Persoonlijke hulp

Voorafgaand aan het bezoekje bij de zeer tevreden klant vertellen Agnes van Lohuizen en Corine Eesinge over hun organisatie. ,,Wij leveren persoonlijke hulp op maat en naar wens. Dat kan wekelijks en voor een langere tijd zijn, maar ook eenmalig of voor een korte periode.’’ Iemand die regelmatig naar het ziekenhuis moet maar die bijvoorbeeld geen kinderen in de buurt heeft, kan een nanny inschakelen. Deze gaat mee naar het ziekenhuis, kan desgewenst helpen bij het aankleden en ook meegaan naar het gesprek. ,,Twee weten meer dan een. Veel van onze nannys hebben een verzorgende achtergrond, dus dat werkt extra prettig. Zeker bij klanten die het lastig vinden om alles te onthouden kan onze nanny ook het contact met de kinderen en zelfs de afspraken bijhouden. We weten dat niet iedereen beschikt over een eigen netwerk en dan is de hulp van een nanny heel prettig.’’

Zonder indicatie

Nannys & Grannys kan zonder indicatie ingeschakeld worden. Vooraf vindt er een intake plaats en wordt gekeken welke taken er moeten worden verricht en welke nanny daar het best bij past. ,,Met onze organisatie helpen we niet alleen de hulpvrager, maar hebben we ook veel vrouwen aan werk geholpen.’’

Begrafenissen

Medewerkers van Nannys & Grannys zijn ook in te huren als oppas op de woning tijdens begrafenissen. ,,Er vinden veel inbraken plaats op die momenten en dankzij de aanwezigheid van onze nannys blijft het huis zichtbaar bewoond. Bovendien kan veel op zeer korte termijn geregeld worden’’, zegt Van Lohuizen. ,,Recent hebben we een paar mantelzorgers kunnen ontzien door per direct een aantal nachten zorg over te nemen zodat de mantelzorger weer een paar nachten goed kan slapen. Die vraag was door ons binnen een uur opgepakt en ingevuld. Ook vinden veel mensen, bijvoorbeeld bij dementie, het prettig om de zorg toe te kunnen vertrouwen aan een vast persoon.’’

Over Nannys & Grannys

Nannys & Grannys is in 2015 opgericht door Agnes van Lohuizen-Haverkort en Corine Eesinge-Westert. Uit eigen ervaring weten ze hoe het is om door ziekte of andere omstandigheden afhankelijk te zijn. Eerst is Granny Time opgericht, maar die naam bleek al snel niet meer aan te sluiten bij het dienstenpakket waarna de naam is veranderd in Nannys & Grannys.

De organisatie is werkzaam in het noorden van Overijssel en het zuiden en oosten van Drenthe. Hulpvragers kunnen via hulpmetgevoel.nl contact opnemen met Nannys & Grannys, waarna een persoonlijk gesprek bij de hulpvrager thuis volgt. Er wordt gewerkt met een vaste nanny. Uitbreiding van werkzaamheden gebeurt altijd in goed overleg met de nanny.

 1. Alleen Folke (71) komt een stickertje plakken in zoektocht naar nieuwe burgemeester Hardenberg
  PREMIUM

  Alleen Folke (71) komt een stickertje plakken in zoektocht naar nieuwe burgemees­ter Hardenberg

  De zoektocht naar een nieuwe Hardenbergse burgemeester start in december. Wat zijn eigenlijk de wensen bij de burger? Woensdagavond mochten zij aangeven welke kwaliteiten zij graag zouden zien. Een handjevol politici plakte een wensensticker op de muur van de raadzaal. En Folke Meijer, als enige geïnteresseerde burger. ,,Ik vind dat een vrouw de voorkeur heeft bij gelijke geschiktheid.”
 2. Dj uit Hardenberg genomineerd voor Party Awards: ‘Dit is echt een erkenning’

  Dj uit Hardenberg genomi­neerd voor Party Awards: ‘Dit is echt een erkenning’

  Als 12-jarig jongetje stond hij jaloers naar de dj in de jeugdsoos in Ommen te kijken. Terwijl de dj het ene cd'tje na het andere opzette, vroeg Bennie Tamminga of hij misschien ook 'eventjes mocht draaien.’ Vanaf toen was hij verkocht. ,,Vanaf dat moment wist ik dat ik hier iets mee wilde doen.’’ Nu, vierentwintig jaar later, is Tamminga genomineerd voor de Party Awards, als ‘Populairste opkomende Party DJ’.

Vechtdal