Volledig scherm
Corine Eesinge-Westert (l) en Agnes van Lohuizen-Haverkort helpen de heer Bos op weg in Dedemsvaart. © FFU Pres Agency

Nannys & Grannys ontzorgen mantelzorgers en helpen bij hulpvragen

Wat doe je als je verhuist naar een nieuwe woonplaats en daar niemandkent en je toch hulp nodig hebt bij het inrichten en opruimen van je huis? Oud-Dedemsvaarter Bos, die terugkeert na zijn geboorteplaats na vele jaren in Frankrijk te hebben gewoond, kiest voor hulp van Nannys & Grannys Dedemsvaart.

Nadat de stoffeerders en verhuizers hun werk hadden gedaan, heeft een team van dit bureau de woning helemaal schoongemaakt en gezellig ingericht. ,,Ik kon er zo in en daar ben ik erg blij mee’’, zegt Bos tegen Agnes van Lohuizen en Corine Eesinge, de oprichters van Nannys & Grannys.

Het is niet bij die ene actie gebleven, want nog altijd komt er een nanny bij Bos om schoon te maken, maar ook om hem wegwijs te maken in Dedemsvaart. ,,Ik ken hier in Dedemsvaart niemand meer en dan is het echt prettig wanneer er iemand is die je als het ware introduceert.’’

Persoonlijke hulp

Voorafgaand aan het bezoekje bij de zeer tevreden klant vertellen Agnes van Lohuizen en Corine Eesinge over hun organisatie. ,,Wij leveren persoonlijke hulp op maat en naar wens. Dat kan wekelijks en voor een langere tijd zijn, maar ook eenmalig of voor een korte periode.’’ Iemand die regelmatig naar het ziekenhuis moet maar die bijvoorbeeld geen kinderen in de buurt heeft, kan een nanny inschakelen. Deze gaat mee naar het ziekenhuis, kan desgewenst helpen bij het aankleden en ook meegaan naar het gesprek. ,,Twee weten meer dan een. Veel van onze nannys hebben een verzorgende achtergrond, dus dat werkt extra prettig. Zeker bij klanten die het lastig vinden om alles te onthouden kan onze nanny ook het contact met de kinderen en zelfs de afspraken bijhouden. We weten dat niet iedereen beschikt over een eigen netwerk en dan is de hulp van een nanny heel prettig.’’

Zonder indicatie

Nannys & Grannys kan zonder indicatie ingeschakeld worden. Vooraf vindt er een intake plaats en wordt gekeken welke taken er moeten worden verricht en welke nanny daar het best bij past. ,,Met onze organisatie helpen we niet alleen de hulpvrager, maar hebben we ook veel vrouwen aan werk geholpen.’’

Begrafenissen

Medewerkers van Nannys & Grannys zijn ook in te huren als oppas op de woning tijdens begrafenissen. ,,Er vinden veel inbraken plaats op die momenten en dankzij de aanwezigheid van onze nannys blijft het huis zichtbaar bewoond. Bovendien kan veel op zeer korte termijn geregeld worden’’, zegt Van Lohuizen. ,,Recent hebben we een paar mantelzorgers kunnen ontzien door per direct een aantal nachten zorg over te nemen zodat de mantelzorger weer een paar nachten goed kan slapen. Die vraag was door ons binnen een uur opgepakt en ingevuld. Ook vinden veel mensen, bijvoorbeeld bij dementie, het prettig om de zorg toe te kunnen vertrouwen aan een vast persoon.’’

Over Nannys & Grannys

Nannys & Grannys is in 2015 opgericht door Agnes van Lohuizen-Haverkort en Corine Eesinge-Westert. Uit eigen ervaring weten ze hoe het is om door ziekte of andere omstandigheden afhankelijk te zijn. Eerst is Granny Time opgericht, maar die naam bleek al snel niet meer aan te sluiten bij het dienstenpakket waarna de naam is veranderd in Nannys & Grannys.

De organisatie is werkzaam in het noorden van Overijssel en het zuiden en oosten van Drenthe. Hulpvragers kunnen via hulpmetgevoel.nl contact opnemen met Nannys & Grannys, waarna een persoonlijk gesprek bij de hulpvrager thuis volgt. Er wordt gewerkt met een vaste nanny. Uitbreiding van werkzaamheden gebeurt altijd in goed overleg met de nanny.

 1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
  PREMIUM

  Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

  Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.
 2. Onrust over nieuw vluchtelingenplan voor Veldzicht in Balkbrug
  PREMIUM

  Onrust over nieuw vluchtelin­gen­plan voor Veldzicht in Balkbrug

  Eind maart werd bekend dat CTP Veldzicht door het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd is om een extra groep onder te brengen. Het betreft een groep van maximaal twintig ongedocumenteerde vluchtelingen met psychiatrische problematiek. Hiervoor moet een beschermde woonvoorziening gecreëerd worden buiten de hekken van de kliniek. Het verzoek zorgt voor reuring in het dorp. ,,Balkbrug heeft al genoeg ingewikkelde bewoners'', luidt een van de reacties.
 3. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

Vechtdal