Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Nederlander (26) verongelukt bij autoreparatie in Nordhorn

Een 26-jarige Nederlandse man is woensdagavond verongelukt in zijn woonplaats Nordhorn. Hij was op een privéterein op de Brandenburgerstrasse bezig met de reparatie van een auto van zijn buurman toen het noodlot toesloeg.

De man reed de achterwielen van de auto, een zware SUV, op een verhoging en kroop vervolgens onder het voertuig. Door een onbekende oorzaak rolde de SUV van de verhoging en raakte de man bekneld onder de auto. Een buurman vond hem even later en sloeg alarm, maar de reanimatiepogingen door de hulpdiensten mochten niet meer baten. De man overleed ter plaatse. 

 1. Top-hondenfokker Gerard (81) uit Hardenberg heeft na vijftig jaar zijn laatste nestje

  Top-hondenfok­ker Gerard (81) uit Hardenberg heeft na vijftig jaar zijn laatste nestje

  Wie een beetje thuis is in de wereld van de schnauzers, kent Gerard Ligtenberg. Hoeveel pups de hondenfokker in huis heeft gehad durft hij niet te zeggen. Honderden, op z'n minst. De Schnauzers van Ligtenberg zijn heel Europa doorgegaan. De 81-jarige Hardenberger heeft vijftig jaar lang de honden gefokt, maar het laatste nestje is nu een feit. Na talloze prijzen is tijd om met deze uit de hand gelopen hobby te stoppen.
 2. Ilse uit Nieuwleusen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram
  PREMIUM
  HELLP-syndroom

  Ilse uit Nieuwleu­sen lag op het randje van de dood, met een baby van 500 gram

  Met een ondeugende blik sjouwt de kleine Josephien, gewapend met een knuffelaapje, door haar ouderlijk huis in Nieuwleusen. Haar moeder kijkt glimlachend toe. Niets aan het tafereel verraadt iets over de heftige tijd die het gezin heeft doorstaan. De jonge moeder kreeg het HELLP-syndroom, met 25 weken zwangerschap is ze bevallen. Hoe verwerk je zoiets? Ilse wil ouders helpen die ook een prematuur kindje hebben. Zodat zij alles kunnen vastleggen in een invulboek, voor later. Want het is wel je kraamtijd.
 3. Geen twintig appartementen bij kruising N377 in Balkbrug

  Geen twintig appartemen­ten bij kruising N377 in Balkbrug

  Het Hardenbergse college voelt niks voor de bouw van twintig appartementen op de hoek van de Coevorderweg (N377) en Meppelerweg in Balkbrug. Eigenaar Zeker Horeca BV heeft de gemeente gevraagd of in principe medewerking verleend kan worden aan een plan voor de herontwikkeling van de leegstaande panden van een café-restaurant aan de Coevorderweg 2-4, naast het voormalige hotel Munnink. De eigenaar wil hier slopen en een nieuw gebouw van drie verdiepingen bouwen, met ruimte voor (dag)horeca en bedrijven op de begane grond en twintig appartementen op de verdiepingen.

Vechtdal