De roep om een Nedersaksenlijn is luider. Voor herstel van die lijn zal het desolate stukje spoor achter Stadskanaal in Groningen moeten worden opgeknapt.
Volledig scherm
PREMIUM
De roep om een Nedersaksenlijn is luider. Voor herstel van die lijn zal het desolate stukje spoor achter Stadskanaal in Groningen moeten worden opgeknapt. © Carlo ter Ellen DTCT

Nedersaksenlijn ontbreekt in miljardendans rond het spoor: ‘IJzeren ruggengraat van Noordoost-Nederland’

Een afvaardiging uit onder meer het Vechtdal presenteerde een week geleden nog vol trots een bidbook om te komen tot een Nedersaksenlijn. Nu het kabinet liefst 7,5 miljard euro wil investeren in allerlei spoorlijnen schittert die zo gewenste verbinding tussen Zwolle, Emmen en uiteindelijk Groningen door afwezigheid. Paniek? ,,Dit zagen we aankomen.”

 1. Tubantia zet op 15 april de deuren open: ‘Jullie doen er voor ons toe’
  PREMIUM
  op de redactie

  Tubantia zet op 15 april de deuren open: ‘Jullie doen er voor ons toe’

  Op onze redactie is het vaak een levendige boel. De online redacteuren zijn druk om bezoekers van app en website het laatste nieuws als eerste te brengen. Verslaggevers lopen al bellend over de redactievloer, degene aan de andere kant van de lijn stevig ondervragend. En de collega’s van vormgeving buigen zich over de nog lege krantenpagina’s van de volgende dag en de vraag hoe de verhalen daar weer een mooie plek kunnen krijgen.
 2. Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschakelen’
  PREMIUM

  Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschake­len’

  Een avondje om te juichen voor VC Zwolle Topvolleybal. Het door corona geteisterde Voltena wordt met twee vingers in de neus verslagen (3-0), waarmee de plek in de kampioenspoule voor 99 procent zeker is. Bovendien maken Sanne Konijnenberg en de langdurige geblesseerde libero Kim de Wild onder luid gejuich hun rentree. ,,Onze instelling was niet anders dan normaal, maar het ging inderdaad wel gemakkelijk”, glundert Tess de Vries.