ANP
Volledig scherm
© ANP

Negen lintjes in Hardenberg: gedecoreerden naar Voorveghter gelokt voor uitreiking

LINTJESREGEN 2021Twee vrouwen en zeven mannen zijn vanochtend in Hardenberg beloond voor hun vrijwillige inzet voor de samenleving. Allen, van Lubna Ebrahim-Abdul tot Albert Hakkers, mogen ze zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De inwoners zijn voor de onderscheiding onder valse voorwendselen naar theater De Voorveghter gelokt.

0 reacties

 1. Edwin Evers uit Hardenberg scoort weer met imitatie van Frank de Boer, en ‘er komen er nog wel een paar’
  PREMIUM
  Audio & Video

  Edwin Evers uit Hardenberg scoort weer met imitatie van Frank de Boer, en ‘er komen er nog wel een paar’

  Imitaties van Edwin Evers uit Hardenberg blijven onverminderd populair. Dat blijkt ook deze dagen weer, als de voormalige 538-dj in de ochtend vóór het EK-duel tegen Oekraïne (3-2 overwinning voor Nederland) een geluidsfragment van de broertjes De Boer deelt op zijn social media. In no-time is het telefoongesprek met onder meer de bondscoach meer dan honderdduizend keer beluisterd.
 2. Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenbergse hondencontroleur niet thuis
  PREMIUM

  Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenberg­se hondencon­tro­leur niet thuis

  Net op het moment dat de gemeente Hardenberg de controleurs weer op pad stuurt voor de jaarlijkse hondencontrole, klinkt er kritiek in Den Haag op de hondentaks. Demissionair minister van Binnenlandse zaken Ollongren wil met gemeenten die de belasting nog innen - ongeveer de helft - om tafel. Hardenberg lijkt er vooralsnog wel aan vast te houden . „De hondenbelasting is voor de gemeente Hardenberg geen ‘goudmijntje’, maar een vergoeding voor de kosten”, zegt wethouder Martijn Breukelman.

Vechtdal