Volledig scherm
Viaduct De Vaart in Gramsbergen © Google-maps

Nieuw viaduct De Vaart Gramsbergen

Viaduct De Vaart bij Gramsbergen wordt niet opgeknapt, maar komend najaar geheel vervangen.

Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming van de weg en voorkomt een nieuwe afsluiting met bijkomende hinder in de toekomst, zo meldt de provincie Overijssel. 

Gepland

De vervanging van het viaduct stond gepland voor 2030, maar de provincie heeft nu, na grondig onderzoek, besloten om de vervanging naar voren te halen en uit te voeren tijdens de reeds geplande afsluiting van de N34 in het najaar.

Afsluiting najaar

Het was toch al de bedoeling om de N34  tussen Hardenberg en Coevorden in het najaar helemaal af te sluiten voor al het verkeer. Tijdens deze afsluiting worden twee nieuwe tunnels aangelegd en wordt de rijbaan vernieuwd en verbreed. Het viaduct bij Gramsbergen zou alleen een fris verfje krijgen, omdat vervanging gepland stond voor over twaalf jaar. 

Omdat nu ook het viaduct vervangen gaat worden, zal de weg in totaal tien weken zijn afgesloten.  Op woensdag 27 juni organiseert de provincie Overijssel samen met de aannemer FLOOW een inloopbijeenkomst over deze afsluiting.

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal