Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg nadert zijn voltooiing, maar de ingebruikname wordt uitgesteld tot het najaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg nadert zijn voltooiing, maar de ingebruikname wordt uitgesteld tot het najaar. © Frank Uijlenbroek

Nieuw ziekenhuis Hardenberg pas in najaar in gebruik door coronacrisis

updateHet nieuwe ziekenhuis in Hardenberg wordt pas komend najaar in gebruik genomen. Dat heeft de Raad van Bestuur van Saxenburgh vandaag besloten als gevolg van de coronacrisis. 

De verhuizing naar Saxenburgh Medisch Centrum stond gepland voor de week voor Pinksteren, eind mei, maar die wordt nu met vier tot zes maanden uitgesteld. Om de opmars van het coronavirus in te dammen zijn samenscholingen van meer dan drie personen verboden, daardoor kan de verhuizing niet goed uitgevoerd worden. ,,Ook kun je de medewerkers dan niet goed opleiden in het gebruiken van de nieuwe apparatuur in het nieuwe gebouw, waardoor je niet veilig kunt werken’’, legt bestuurder Wouter van der Kam van Saxenburgh uit.

  1. Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
    PREMIUM

    Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

    De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Als alles volgens plan werkt kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal