Volledig scherm
Joggem en het Vechtpark © Gemeente Hardenberg

Nieuwe kinderroute van Hardenbergse ‘Joggem’ in Vechtpark

Precies twee maanden nadat de eerste kinderroute van Joggem gelanceerd is in Hardenberg, wordt de tweede gelanceerd. De tweede route moet kinderen gaan vertellen over de overstroming van de Vecht. Het doel van beide routes is om kinderen op een leuke manier aan het bewegen te krijgen, terwijl ze ook nog wat leren. 

Karakter ‘Joggem’ komt voor uit de campagne Jongeren op Gezond Gewicht ‘JOGG’.  De eerste kinderroute is een fietsroute, daarbij draait alles om de slag bij Ane. De tweede route, die deze week gelanceerd wordt, staat in het tegen van de geschiedenis van het Vechtpark. De tweede route moet wandelend worden afgelegd. In totaal moet Joggem ervoor zorgen dat gezinnen 3,5 kilometer afleggen langs de Vecht, de trimbaan, de wildwaterkanobaan en via de stuw weer terug naar De Koppel.  

Code

De nieuwe route is door een aantal gezinnen uitgebreid getest, er kwamen een paar aanpassingen uit voort. Inmiddels is de wandelroute klaar voor gebruik. Tijdens de route worden vragen gesteld, als de juiste antwoorden gegeven worden komt er een code tevoorschijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je de juiste code te pakken krijgt om de kluis te openen, waar een verrassing voor het hele gezin ligt te wachten. 

Nickelodeon 

De nieuwe route wordt donderdag geopend door burgemeester Peter Snijders. De eerste honderd exemplaren worden overhandigd aan Nickelodeon aanstaande donderdag. Deze worden daarna gratis uitgedeeld vanuit de Nickelodeontruck in het centrum. 

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Daarmee slaat de campagne Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) de spijker op zijn kop. Ook in Hardenberg is obesitas onder kinderen niet onbekend,  daarom worden deze routes uitgestippeld. In totaal komen er vijf routes. De volgende routes worden uitgerold in Rheeze, bij het klooster in Sibculo en het Reestdal. 

Volledig scherm
Joggem © Gemeente Hardenberg

Vechtdal