Volledig scherm
Het gemeentehuis in Hardenberg © M Dkrijger

Nieuwjaarsbijeenkomst Hardenberg: ‘We moeten op elkaar blijven letten’

Noaberschap, veiligheid, bereikbaarheid, werkgelegenheid, koopzondagen, de kersverse wethouders, de Nashville-verklaring en de volwassenheid van de gemeente Hardenberg waren de onderwerpen tijdens de nieuwjaarsreceptie gisteravond.

In de tentjes rondom het gemeentehuis staan de vele toeschouwers te blauwbekken, na een handdruk van burgemeester en wethouders. Voor het eerst is een lichtshow gekoppeld aan de nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij de beste wensen op het gebouw zijn geprojecteerd. ,,Iedereen heeft een mening over de buitenkant van ons gemeentehuis. Nu werpen we er eens een ander licht op", is even later de uitleg die burgemeester Peter Snijders geeft over de keuze om zijn bijenkorf op dezer wijze voor het voetlicht te brengen.

Verder sprak hij gisteravond over de hitte, de privacywet, Edwin Evers, de 14 hectare bedrijfsgrond die verkocht is, de hagelnieuwe N34 en de duurzame energie. Nieuwe huizen in Hardenberg worden niet aangesloten op gas. Ook noemt hij de spoorwegen, waar kansen liggen als station tussen Drenthe en Twente.

Zorgen

Toch heeft Snijders ook zorgen over zijn gemeente. ,,We zijn een veilige gemeente, maar de overlast en drugscriminaliteit neemt toe. Ik maak me zorgen over de vele jeugdigen. Blijf alert, ook als ouders. Hou ogen en oren open en meld verdacht zaken", zegt hij bijna aan het einde van de toespraak, voordat noaberschap wordt aangehaald. Onlangs zat een bejaarde vrouw urenlang opgesloten in de kast, in De Krim. Ze werd gevonden door leden van de volksdansvereniging. ,,Applaus voor hen die haar uit die situatie hebben gehaald. We moeten op elkaar blijven letten op die manier."

Vechtdal