Volledig scherm
Dorpshuis Het Kronkelhonk in Slagharen. © eigen foto Kronkelhonk

Nieuwjaarsparty Slagharen in Kronkelhonk 'giet deur’

Elk jaar wordt in Het Kronkelhonk een grote nieuwjaarsparty gehouden voor alle leeftijden, waar inwoners van Slagharen elkaar een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen. Maar dit jaar leek er roet in het eten te komen, als gevolg van een gebrek aan vrijwilligers die samen voor een verantwoorde organisatie zouden kunnen zorgen. 

Daarom besloot het bestuur van het multifunctioneel centrum anderhalve week geleden om de party deze keer af te blazen. Maar maandagavond meldde de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Slagharen op haar facebookpagina ,,‘t giet deur! We hebben het ondanks onze vorige berichtgeving toch nog voor elkaar gekregen om voldoende vrijwilligers te krijgen voor onze oud en nieuwparty! Wij zijn hier zeer zeker dankbaar voor!’’ Op 1 januari van 01.00 tot 05.00 uur wordt het nieuwe jaar gezamenlijk ingeluid. De entree is ook nu weer gratis.

  1. Hardenbergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes
    video

    Harden­bergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes

    Toen ze vijftien jaar geleden van Amersfoort naar Hardenberg verhuisden begon het. ,,Eerst met een paar ledslangen en lantaarntjes, daarna kwam er steeds meer bij. Vooral de laatste zeven, acht jaar. Nu is ons kersthuis versierd met 21.000 lichtjes’’, vertelt Albert Braker (57) met een twinkeling in zijn ogen. Samen met zijn vrouw Marian (51) steekt hij elk jaar veel tijd en geld in de uitbundige versiering van hun huis aan de Boesemeer in de wijk Marslanden. ,,Met alleen maar warm-witte ledjes, we houden niet van gekleurde lampjes, dat wordt zo'n kermis...’’

Vechtdal