Volledig scherm
Basisschool De Klimop in De Krim © Google

OBS Klimop sluit de deuren: openbaar onderwijs verdwijnt uit De Krim

OBS Klimop in De Krim sluit na dit schooljaar deuren. Het besluit is gebaseerd op het feit dat het leerlingenaantal tot onder de 23 is gedaald. Met zo’n kleine schoolbevolking is er volgens onderwijsstichting Arcade geen sprake meer van een ideale onderwijssituatie. Daarmee verdwijnt het openbare onderwijs uit De Krim.

Tijdens een informatiebijeenkomst van OBS Klimop heeft bestuursvoorzitter Aranka van Heyningen namens Onderwijsstichting Arcade aangekondigd dat de openbare school in De Krim per ingang van het schooljaar 2020-2021 zal worden gesloten.

Bijna 145 jaar na de bouw van de eerste openbare school in De Krim, zal in juli 2020 de deur definitief worden gesloten. Bij de aanwezigen overheerste het gevoel dat het verstandelijk te begrijpen is, omschrijft Arcade, maar emotioneel veel minder. Een aantal van de aanwezige ouders heeft de school in het verleden immers zelf ook bezocht.

Het bestuur van Arcade heeft het team uitgenodigd om er vooral ‘een bruisend slotjaar’ van te maken. Daarbij krijgen oud-leerlingen de kans hun voormalige school nog eens te bezoeken. Met het verdwijnen van De Klimop blijft in De Krim alleen de christelijke basisschool De Bron over.

Vechtdal