Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

OM: celstraf voor ontucht met minderjarige in busje in Hardenberg

Tegen een 33-jarige man is 30 maanden cel geëist waarvan 10 maanden voorwaardelijk voor het plegen van ontucht met een 13-jarig meisje in Hardenberg. Ook wist hij via een chatprogramma andere meisjes zo ver te krijgen hem naaktfoto’s te sturen.

Eric V. uit Den Bosch zocht contact met jonge meiden via de chatsite MovieStarPlanet dat is bedoeld voor jongeren tot 18 jaar. Hij deed zich jonger voor dan hij was en wist diverse meisjes zo ver te krijgen naaktfoto’s via Snapchat te sturen, zo heeft hij bekend. Dat programma verwijdert meteen foto’s, maar V. wist er meteen schermafbeeldingen van te maken. Hij bewaarde op zijn computer zo meer dan 10.000 kinderpornografische afbeeldingen. Met een meisje ging hij verder. Hij zocht haar in de gemeente Hardenberg op in augustus en oktober vorig jaar. Ze was 13 jaar toen ze achterin zijn busje seks hadden. V. wist pas later dat ze pas 13 was, zei hij. Toch sprak hij nogmaals met haar af in Hardenberg. Ook nu leidde de ontmoeting tot seksuele handelingen. V. worstelt al langer met pedofiele gevoelens, vertelde hij de rechters. De voorzitter vroeg hem hoe het voelde dat de samenleving er anders over denkt. ,,Het voelt alsof ik een monster ben. De drang is groter dan de strijd om het niet te doen.’'

Briefje

Het contact kwam naar buiten toen de moeder van het meisje op haar kamer een briefje vond met daarop een adres. De ouders deden aangifte. Volgens de officier van justitie is de man al eerder over de schreef gegaan. Onderzoekers achten de kans groot dat V. in de toekomst weer over de schreef gaat. Wat hier is gebeurd, ,,is de vrees van iedere ouder met tienerdochters’', zei de officier van justitie. Onderdeel van de voorwaardelijke straf is dat de man zich klinisch laat behandelen voor maximaal 2 jaar. Ook mag hij geen contact opnemen met het slachtoffer. De voorwaardelijke straf moet wat de officier betreft de komende tien jaar boven het hoofd blijven hangen van V. De verdachte zelf wil graag meewerken aan behandeling. Zijn vader heeft hem al te kennen gegeven dat als zijn zoon opnieuw over de schreef gaat, alle contact verbroken wordt. De advocaat benadrukte dat ook de aangeefster aanvankelijk loog over haar leeftijd. En dat de aantrekkingskracht wederzijds was.

Vonnis op 6 december.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Vechtdal