Volledig scherm

OM eist drie jaar cel voor overval Aktiesport

LEEUWARDEN/HARDENBERG - Voor het Gerechtshof in Leeuwarden is drie jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen de 21-jarige man die in juli 2011 de Aktiesport in Hardenberg samen met een vriend zou hebben overvallen.

 1. Romano steunt nieuwe wethouder Hardenberg: welk raadslid van coalitie stemde dan tegen?
  PREMIUM
  video

  Romano steunt nieuwe wethouder Hardenberg: welk raadslid van coalitie stemde dan tegen?

  Acht van de dertig aanwezige raadsleden stemden dinsdagavond in de parkeerkelder onder het Hardenbergse gemeentehuis tegen de benoeming van Mary Looman als nieuwe wethouder namens de PvdA. Dat waren niet alleen leden van oppositiepartijen, zoals de VVD. Op zijn minst één raadslid van een collegepartij stemde ook tegen, want Romano Boshove van oppositiepartij GroenLinks vindt het juist heel belangrijk dat er een opvolger is aangesteld voor Gitta Luiten.
 2. Vogelaar stelt pluimveehouders rond natte Baalder Uiterwaard gerust: ‘Niet meer kans op vogelgriep’
  PREMIUM

  Vogelaar stelt pluimvee­hou­ders rond natte Baalder Uiterwaard gerust: ‘Niet meer kans op vogelgriep’

  Honderden wulpen overwinteren nog altijd in de Baalder Uiterwaard langs de Vecht bij Hardenberg. Daarom is vogelaar Johan Poffers blij met een halve hectare aan plas-drasgebied in het bestemmingsplan voor deze uiterwaard, als vijfde fase van het Vechtpark. Pluimveehouders zijn bang dat die ‘natte natuur’ meer ganzen en smienten aantrekt, die hun kippen en ander gevogelte kunnen besmetten met de gevreesde vogelgriep. Maar volgens Poffers zijn het vooral wulpen, grutto’s, kieviten, scholeksters en andere weidevogels die hier op afkomen.
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis

Vechtdal