OM in hoger beroep bij dodelijke steekpartij in Dedemsvaart

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep aan tegen de vrijspraak van Jan S. uit Dedemsvaart. Hij stak in augustus vorig jaar zijn buurtbewoner Henk Veldsink dood. De rechtbank concludeerde dat S. handelde uit noodweer en sprak hem vrij. 

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog negen jaar cel, omdat het vindt dat S. te veel geweld heeft gebruikt. Ook na de uitspraak van de rechtbank, blijft justitie bij dat standpunt. Daarom gaat het OM in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank. 

De advocaat van S., Job Knoester, noemde eerder de zaak ‘verschrikkelijk’, maar vond wel dat er recht is gedaan aan de situatie. ,,Mijn cliënt is eigenlijk te ver gegaan, maar hij kon niet anders”, aldus Knoester. 

Onrust

Het gewelddadige steekincident met dodelijke afloop zorgde voor veel onrust in de Oranjebuurt. Burgemeester Snijders bezocht kort na het incident de wijk om te kijken of er diepere problemen speelden. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. De vader van het slachtoffer stelde kort na de dood van zijn zoon kapot te zijn van verdriet. 

Volledig scherm
Bij een steekincident in Dedemsvaart viel een dodelijk slachtoffer. Het incident vond plaats in de Beatrixstraat. © Alex Mulder
  1. Zeer grote brand in winkelstraat Dedemsvaart onder controle
    UPDATE | VIDEO

    Zeer grote brand in winkel­straat Dedems­vaart onder controle

    In de Julianastraat in Dedemsvaart heeft woensdagmiddag een grote woningbrand gewoed, die werd veroorzaakt door blikseminslag. De brandweer schaalde rond 13.00 uur op van zeer grote brand naar GRIP 1, wat betekent dat er overleg nodig was tussen de verschillende hulpdiensten. De brandweer had veel moeite om de brandhaard te vinden. Dat lukte na ruim een uur, waarna de brand kon worden bestreden. Uiteindelijk volgde om kwart over drie het sein dat de brand meester was.

Vechtdal