Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

OM verwijt man doodslag in verkeer na veroorzaken dodelijk ongeval in Balkbrug onder invloed van drugs

De 34-jarige bestuurder die in Balkbrug met speed op een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte, wordt beschuldigd van doodslag in het verkeer. Dat bleek dinsdag op de regiezitting.

Doodslag in het verkeer is het zwaarste verwijt dat een bestuurder gemaakt kan worden in een verkeersongeval. Darius S. haalde op 31 mei dit jaar op de N377 in Balkbrug met zijn auto in. Het kon makkelijk, zo verklaarde hij de politie later, tot volgens hem plots een Toyota opdook. Die tegemoet rijdende auto moest uitwijken en botste tegen een derde wagen. De bestuurder van de Toyota kwam om, de automobiliste uit de derde wagen raakte zwaargewond. 

Getuigen

Volgens het OM blijkt uit onderzoek dat S. onder invloed van amfetamine reed. Ook reed hij geen 70 kilometer per uur, zoals hij inschatte, maar 100. De zitting dinsdag was vooral bedoeld om wensen van de verdediging te bespreken. S., die vastzit, was niet aanwezig. Zijn raadsman bepleitte het nader horen van getuigen en weggebruikers. Want volgens hem is onduidelijk hoe hard bijvoorbeeld het dodelijk slachtoffer heeft gereden. Het weggedrag van de anderen is van belang om te bepalen hoe S. zich achter het stuur gedragen heeft, zei hij. 

De officier van justitie vindt dat de getuigen al voldoende bevraagd zijn. Bovendien kan de vrouw die zwaargewond raakte amper meer iets herinneren. ,,Ze zag dat het misging, toen volgde de aanrijding en vanaf dat moment weet ze niets meer’', aldus de officier. De rechtbank wees het verzoek af. Geen van de getuigen had het over bijzonderheden waarover ze nader bevraagd moeten worden. De zaak wordt in november inhoudelijk behandeld.

Vechtdal