Carla en Gerrit Breukelman en hun dochter konden als een van de eersten bij zorgcentrum 't Welgelegen hun (schoon)moeder/oma in levende lijve zien en een praatje met haar maken. Er zat alleen wel een raam tussen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carla en Gerrit Breukelman en hun dochter konden als een van de eersten bij zorgcentrum 't Welgelegen hun (schoon)moeder/oma in levende lijve zien en een praatje met haar maken. Er zat alleen wel een raam tussen. © Lenneke Lingmont

Oma Breukelman uit Gramsbergen achter het ‘ontmoetingsraam’: ‘Zo blij jullie te zien’

Bijna alle dertien verpleeghuizen van de Saxenburgh Groep in Ommen, Hardenberg, Gramsbergen, Slagharen, Bergentheim en Coevorden krijgen binnen afzienbare tijd een voorziening, waarvan niemand eerder het bestaan kende: ‘een ontmoetingsraam’. Bewoners van de zorgcentra die nu al ruim vier weken in corona-quarantaine zitten, kunnen daardoor eindelijk hun familieleden weer ‘live’ zien en een praatje met ze maken.

 1. Lenny (39) werd gesloopt door geweld in tbs-kliniek Balkbrug: ‘Hij stak de vork met grote kracht in mijn voorhoofd’
  PREMIUM

  Lenny (39) werd gesloopt door geweld in tbs-kli­niek Balkbrug: ‘Hij stak de vork met grote kracht in mijn voorhoofd’

  Regelmatig is de Veldzichtkliniek in Balkbrug in het nieuws. Medewerkers zijn het slachtoffer van de ‘patiënten’, die het personeel neersteken of overgieten met kokend water of olie. Lenny Temmink (39) uit Schuinesloot werkte in de kliniek, was slachtoffer van geweld en is sindsdien al twaalf jaar arbeidsongeschikt door PTSS. Jarenlang zweeg ze, maar nu is het genoeg.
 1. Buurt geschokt na vondst babylijkje in de tuin
  Play

  Buurt geschokt na vondst babylijkje in de tuin

 2. Freddie Mercury verkondigt verlichtende boodschap in Kampen
  Play

  Freddie Mercury verkondigt verlichten­de boodschap in Kampen

Vechtdal