In tientallen lichtmasten en palen van verkeersborden rondom het Hardenbergse gemeentehuis hangen naast omgekeerde vlaggen ook kinderkleren en boodschappen over slachtoffers van de toeslagenaffaire.
Volledig scherm
PREMIUM
In tientallen lichtmasten en palen van verkeersborden rondom het Hardenbergse gemeentehuis hangen naast omgekeerde vlaggen ook kinderkleren en boodschappen over slachtoffers van de toeslagenaffaire. © Pedro Sluiter Foto

Omhoog kijken en schouders ophalen over opgehangen kinderkleding in Hardenberg: ‘Geen last van’

Lang niet iedereen is het opgevallen of weet wat er achter zit: de uit protest opgehangen kinderkleding rondom het gemeentehuis van Hardenberg roept niet of nauwelijks afkeuring op tijdens een rondgang door de binnenstad. Steun is er wel. ,,Ik vind het een slimme actie.”

2 reacties

 • Jan Kelder

  2 maanden geleden
  Willen mensen echt een statement maken, dan weet je bij de volgende verkiezingen waar je NIET op ,moet stemmen en dat zijn de VVD, D66, Groen Links, PvdA, CDA en overige Christelijke partijen want die hebben toe gestaan dat het zo ver kon komen !!! Blijft dus weinig over !!?? Omtzigt, BBB en misschien SP !!!?? Maar ja dan stemmen we weer op een partij die niet aan de hypotheekaftrek wil komen want van ons huisje moet je wel afblijven en dan zijn we de overige ellende weer vergeten nietwaar !?
 • P Toussaint

  2 maanden geleden
  ‘De wal zal het schip keren’. Wanneer iedereen het straatmeubilair gaat versieren met een ‘ eigen’ protestvorm dan is de kracht eraf. Het zijn op zich goede zusjes van Loesje. Maatschappelijke verandering levert het niet. Het zijn uitingen die de meesten (zwijgende meerderheid) niet echt raken. Iets doen met andermans emotie gebeurd alleen als eigenbelangen echt geschaad worden. Verandering: pas als het schip stuk gaat zodra de wal het keert.
 1. Krachtpatser Patricia dankt bijnaam aan haar imposante rug: ‘Trainde in coronatijd met boomstammen’
  PREMIUM
  Met video
  1

  Krachtpat­ser Patricia dankt bijnaam aan haar imposante rug: ‘Trainde in coronatijd met boomstam­men’

  Ze mocht zich al eens de sterkste van Nederland noemen, zette in het Italiaanse Turijn het wereldrecord bicepcurlen op haar naam en draait haar hand niet om voor een deadlift van 250 kilo. Niet gek dat Patricia Smit (38) uit Lelystad, bijnaam Miss Silverback, haar deelname aan De Sterkste Vrouw van Nederland zondag in het Brabantse Best met vertrouwen tegemoet ziet.