Volledig scherm

Ommen stopt met Drieslag

OMMEN - Gemeente Ommen stopt per direct met uitvoering van de plannen van De Drieslag. Het tekort op de bouwplannen in het Havengebied zou oplopen tot twintig miljoen euro, 12 miljoen meer dan verwacht. Twintig miljoen euro tekort op het project De Drieslag in Ommen is onverantwoord. De gemeente heeft daarom besloten het plan stil te leggen en de overeenkomst met de Bank Nederlandse Gemeenten op te zeggen.

Dat gaat sowieso geld kosten, maar hoeveel precies is nog onbekend, meldt wethouder Ko Scheele.

Ommen heeft vanaf het begin rekening gehouden met een verlies van 8 miljoen euro, daarvoor was ook al geld gereserveerd.

De Drieslag omvat de bouw van sportpark Westbroek, ontwikkeling bedrijventerrein (Rotbrink) en woningbouw ( in het voormalige bedrijvengebied in het centrum van Ommen (Havengebied) en zou vijftig miljoen euro kosten.

De reden dat de gemeente na jarenlange geheimhouding nu het besluit bekend heeft gemaakt, is dat de accountant van de gemeente de cijfers heeft opgevraagd. Anders zou er geen akkoord komen voor de jaarrekening van 2010. Die jaarrekening wordt komende week openbaar, dus dan is het openbaar.

  1. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
    PREMIUM
    Video

    Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

    ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal