Volledig scherm

Ommen stopt met Drieslag

OMMEN - Gemeente Ommen stopt per direct met uitvoering van de plannen van De Drieslag. Het tekort op de bouwplannen in het Havengebied zou oplopen tot twintig miljoen euro, 12 miljoen meer dan verwacht. Twintig miljoen euro tekort op het project De Drieslag in Ommen is onverantwoord. De gemeente heeft daarom besloten het plan stil te leggen en de overeenkomst met de Bank Nederlandse Gemeenten op te zeggen.

Dat gaat sowieso geld kosten, maar hoeveel precies is nog onbekend, meldt wethouder Ko Scheele.

Ommen heeft vanaf het begin rekening gehouden met een verlies van 8 miljoen euro, daarvoor was ook al geld gereserveerd.

De Drieslag omvat de bouw van sportpark Westbroek, ontwikkeling bedrijventerrein (Rotbrink) en woningbouw ( in het voormalige bedrijvengebied in het centrum van Ommen (Havengebied) en zou vijftig miljoen euro kosten.

De reden dat de gemeente na jarenlange geheimhouding nu het besluit bekend heeft gemaakt, is dat de accountant van de gemeente de cijfers heeft opgevraagd. Anders zou er geen akkoord komen voor de jaarrekening van 2010. Die jaarrekening wordt komende week openbaar, dus dan is het openbaar.

  1. Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

    Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezin­gen Vechtstro­men

    Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.

Vechtdal