Volledig scherm
PREMIUM
Gewapende verzetsgroep in de Wolfskuil bij Ommen, mei 1944. Links gehurkt zit Albert Jan van den Poll, zo weet zijn dochter Anna zeker. © Collectie Monique Bons

‘Onbekende verzetsman uit Mariënberg is mijn vader’

Anna Lonterman-van den Poll (65) schrok toen ze op de Stentor-site een foto zag van een bewapende verzetsgroep in Ommen. De als ‘onbekende verzetsman, waarschijnlijk uit Mariënberg’ omschreven man, links op de foto, is zonder twijfel haar vader! Hij zweeg altijd over de oorlog, maar had er tot zijn overlijden in 1987 nachtmerries van. Vooral rond 4-5 mei. Anna wil meer over haar vaders verzetswerk weten. 

Albert Jan van den Poll is in 1987 overleden, bijna zeventig jaar oud. Tijdens de Duitse inval vocht de Mariënberger op de Grebbeberg, weet dochter Anna. Daar is hij krijgsgevangen genomen. ,,Wij zijn bezig om uit te zoeken in welk krijgsgevangenkamp mijn vader heeft gezeten, mijn neef Marten Willems zoekt ook mee. Zijn moeder is de zus van mijn vader, zij leeft nog en woont nog steeds in Mariënberg’’, vertelt Anna Lonterman-van den Poll, die in Raamsdonksveer woont. 

  1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
    PREMIUM

    Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

    Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”

Vechtdal