Wethouder Nico Lansink Rotgerink opent de brug over de Radewijkerbeek door er met een zwaar beladen oplegger overheen te rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Nico Lansink Rotgerink opent de brug over de Radewijkerbeek door er met een zwaar beladen oplegger overheen te rijden. © Bert Kamp / Reggestreek Fotograf

Onderhoud aan bruggen gaat miljarden kosten, maar deze ‘wereldprimeur’ in Hardenberg drukt de kosten (en is duurzaam)

In Nederland liggen zo’n 85.000 grote of kleine bruggen die op den duur allemaal vervangen moeten worden. Rijkswaterstaat riep eerder al voor die operatie maar zo een miljard euro per jaar nodig te hebben. In Loozen is nu echter een oversteek met composieten brugdek bovenop de bestaande betonconstructie gemaakt. Goedkoper. Duurzamer. ,,De toekomst.”

  1. Hardenberg wil 400 woningen per jaar extra, maar blijft steken op de helft: zo komt dat
    PREMIUM

    Hardenberg wil 400 woningen per jaar extra, maar blijft steken op de helft: zo komt dat

    Tweeduizend huizen er bij: die ambitieuze mijlpaal wil de gemeente Hardenberg in 2025 bereiken. Omgerekend zo’n 400 woningen per jaar. Dat gemiddelde wordt echter bij lange na niet gehaald in 2021 en 2022. Om de woningbouw - maar ook de ontwikkeling van bedrijventerreinen - te stimuleren trekt de gemeente anderhalf miljoen euro uit op de begroting voor volgend jaar. Daarmee moet komende jaren de woningbouwproductie worden versneld van 200 à 300 naar gemiddeld 400 woningen per jaar.

Vechtdal