Volledig scherm
PREMIUM
Verkeer op de A28. Foto ter illustratie. © ANP

Ondernemers Vechtdal willen geld vrachtwagenheffing in eigen regio pompen

Ondernemers uit Balkbrug, Dedemsvaart en Hardenberg willen samen met hun Drentse collega’s het geld dat de vrachtwagenheffing op de A28 en ook de A37 oplevert terugsluizen naar de eigen regio. De gezamenlijke ondernemersorganisaties in deze zogeheten ‘Dutch TechZone’ willen daarover duidelijke afspraken maken met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. 

De opbrengst van de vrachtwagenheffing zou in de eigen regio geïnvesteerd moeten worden in projecten op  gebied van mobiliteit, infrastructuur en bijbehorende opleidingen en technologie. Zo kan de verbinding A28-A37-E233 die dwars door de Dutch TechZone loopt en via de Duitse grens verder oostwaarts leidt richting Cloppenburg, Bremen en Hamburg zich doorontwikkelen tot een toonaangevende innovatieve corridor, aldus de Industriële Kring Hardenberg, de Industriekombinatie Avereest, Ondernemend Coevorden, VPB-Emmen en Ondernemend Hoogeveen. De vijf ondernemersorganisaties, die samen meer dan 600 bedrijven vertegenwoordigen met rond de 40.000 arbeidsplaatsen, schreven een uitvoerige reactie op het ontwerp van de nieuwe Wet Vrachtwagenheffing. 

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal