In Zwolle is het eerste fietspad gemaakt van gerecycled plastic. Het Plastic Road-fietspad is nu nog 30 meter lang, maar volgens de bedenkers gaan er meer meters komen van afvalplastic.
Volledig scherm
PREMIUM
In Zwolle is het eerste fietspad gemaakt van gerecycled plastic. Het Plastic Road-fietspad is nu nog 30 meter lang, maar volgens de bedenkers gaan er meer meters komen van afvalplastic. © Videostill

Ook Plastic Road voor Hardenberg: carpoolplaats van kunststof langs N34

De derde zogenaamde Plastic Road van de provincie Overijssel komt in Hardenberg. Althans, een nieuwe carpoolplaats naar de op- en afrit van de N34 aan de oostkant van de stad krijgt een ondergrond van gerecycled materiaal. Koren op de molen van Kees Slingerland, die het als provinciaal politicus aanzwengelde. ,,De volgende stap is een kilometers lange weg van plastic.”

  1. Op 30 liter zonnebloemolie tuft Hardenberger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping
    PREMIUM

    Op 30 liter zonnebloem­olie tuft Hardenber­ger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping

    Op vakantie krijgt Eg Geerligs uit de Hardenbergse buurtschap Hoogenweg altijd veel bekijks. Voorbijgangers steken de duim op als hij passeert. En dat is niet alleen vanwege zijn imposante walrussnor, maar vooral dankzij de bijzondere combinatie waarmee de 67-jarige Geerligs door het land trekt. Zijn nachtverblijf is een oude pipowagen, niet getrokken door het legendarische ezeltje Nononono maar een luidruchtig puffende Lanz Bulldog.

Vechtdal