Oorverdovende onweersknal trilt Jannie van het dak in Dedemsvaart: ‘Ik sta nog te shaken’

videoDe zeer grote brand die vanmiddag na blikseminslag in Dedemsvaart is ontstaan is inmiddels meester. Het hele dorp heeft het over die ene oorverdovende knal die tot in Hardenberg te horen was. Jannie van der Sluis stond er wel heel dichtbij. ,,En ik was al bang voor onweer.” 

Quote

Het begon al wat te regenen, en ik wilde gauw nog even een plantje vanaf het dak naar binnen halen

Jannie van der Sluis, Buurtbewoner

De enorme knal suist Jannie van der Sluis nog door de oren, zegt ze als ze aan de rand van de Dedemsvaart kijkt naar de door handhavingsmensen, politie en brandweer afgezette Julianastraat. Een bliksemschicht, een flits en een keiharde dreun. En dat terwijl Jannie juist op dat moment op het dak van haar woning staat. ,,Het begon al wat te regenen, en ik wilde gauw nog even een plantje van boven naar binnen halen. En toen sloeg plots de bliksem in, op een schuurtje echt maar iets verderop. Ik kon het eerst niet goed plaatsen, maar nu sta ik er nog van te shaken. Gelukkig is het de schrik, en heb ik er verder niets aan overgehouden.”

  1. De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De ‘stichting De Krim voor sociaal en cultureel werk’ gaat voortvarend door met het realiseren van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor het dorp. Het plan is verder uitgewerkt en bij de gemeente Hardenberg is al een zogeheten omgevingsvergunning aangevraagd die de bouw mogelijk moet maken. Hoewel het streefbedrag van drie ton als eigen bijdrage vanuit de gemeenschap nog niet is bereikt, wordt wel gemikt op het in gebruik nemen van het complex medio 2021.

Vechtdal