De heatmap van MarketingOost
Volledig scherm
PREMIUM
De heatmap van MarketingOost © MarketingOost

Op zoek naar rust in Overijssel? Dan moet je deze plekken vooral niet bezoeken

MarketingOost brengt toeristische locaties in beeld die de komende maanden naar verwachting veel bezoekers trekken. De organisatie gericht op vrijetijdsbesteding in Overijssel werkt aan een zogenaamde ‘heatmap’ voor overheden en ondernemers, zodat die weten waar in de coronacrisis mogelijke knelpunten liggen. ,,Op die manier leiden we samen bezoekersstromen gastvrij in goede banen.”

Drukte verspreiden, daar is het MarketingOost in tijden van corona om te doen.
Volledig scherm
Drukte verspreiden, daar is het MarketingOost in tijden van corona om te doen. © Gijs Versteeg.

Volgens Evelyn Borgsteijn, directeur van MarketingOost met 1750 aangesloten ondernemers, is deze toepassing van een heatmap nieuw in de Nederlandse toeristensector. ,,Dit instrument geeft inzicht in de geografische spreiding van recreatie en toerisme in Overijssel. We voegen informatie samen over capaciteit van accommodaties en bijvoorbeeld natuurgebieden en fiets- en wandelroutes in de buurt.” 

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal