De open MRI in Hardenberg
Volledig scherm
De open MRI in Hardenberg © frank uijlenbroek

Open MRI Hardenberg maakt ook scans van het hart

Sinds kort is het in het ziekenhuis in Hardenberg mogelijk om MRI-scans van het hart te maken in de open MRI. 

Volgens cardioloog Marlon Olimulder is de open MRI in Hardenberg de enige in Nederland die scans van het hart kan maken. ,,We maken volledige scans, waarbij de kwaliteit hetzelfde is als die van een gesloten MRI. We onderzoeken onder andere de functie van het hart, afwijkingen aan de hartspier, afwijkingen aan het hartspierweefsel of oude infarcten."

De open MRI in Hardenberg is sinds 2011 in gebruik. Het apparaat is een uitkomst voor patiënten met bijvoorbeeld claustrofobie of obesitas. Ook kunnen kinderen tijdens de scan contact houden met hun ouders. 

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal